2017. május 25., csütörtök, Orbán napja

Címke: demokrácia

11 cikk 1/2 oldal

Boross Péter: nem ilyen Európát reméltünk

Hamis kép él a köztudatban a második világháborút követő néhány évről, mondván, akkor „egy bimbózó, remek demokrácia alapjait rakták le” – mondta az egykori miniszterelnök.

Nem törnek át

Már csak a szárnyaló gazdasági eredmények fenntarthatóságán fanyalognak a mindent rossznak tartó fikakultúra felkent apostolai.

Fontos a Brüsszel és Lengyelország közötti párbeszéd folytatása

Fontos, hogy az Európai Bizottság és Lengyelország folytassa a párbeszédet a felmerült problémákról, Magyarország azonban nem tartja célravezetőnek, hogy a brüsszeli testület megosztó javaslatokat terjeszt a tagállami kormányokat tömörítő tanács elé – közölte Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár az uniós országok európai ügyekkel foglalkozó tárcavezetőinek keddi brüsszeli tanácskozása után.

Jöhet az atom

A kontinens egyik legstabilabb, politikailag és gazdaságilag is biztos alapokon álló, demokratikusan felhatalmazott kormányát aljas büntetés fenyegeti.

Párhuzamos életrajzok a széleken

Gulyás Márton a nyeszlett, férfiatlan antihős, nagyon trendi, épp csak annyira gendersemleges, amit még kellően tud ellensúlyozni a gondosan fazonírozott szakáll.

Thatcher megmondta

Nem! Nem! Nem! – a néhai brit miniszterelnök szavai ma jobban és tisztábban visszhangzanak a brit parlament folyosóin, Anglia utcáin és Európa fővárosaiban, mint valaha.

11 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!