2017. augusztus 22., kedd, Menyhért, Mirjam napja

Címke: demokrácia

10 cikk 1/1 oldal

Háborút hirdettek ellenünk

Grzegorz Ekiert lengyel professzor szerint Lengyelország és Magyarország már nem tekinthető liberális demokráciának, hanem a diktatórikus kormányzás felé tesznek lépéseket.

Erős emberek a demokráciában

Trump ugyan tud faragatlan és alkalmanként tájékozatlan is lenni, ám pusztán megjelenésével és jelenlétével is egyértelmű, hogy az erős vezető visszatért Amerikába.

Politikacsinálás kerülő utakon

Egy sor szervezet és csoportosulás a tényleges civil szervezetek mögé húzódva tisztán pártpolitikai aktivitást fejt ki, pártpolitikai célok megvalósítására tör.

Hét pontban reformálná meg az uniót az osztrák kancellár

Hét pontban reformálná meg az uniót Christian Kern osztrák kancellár, aki egy bécsi vitaesten hétfőn többek között a monetáris unió és a méltányos adóztatás megvalósítását, a bér- és szociális dömping elleni küzdelmet, az európai értékek védelmét, valamint a migráció terheinek elosztását említette.

Zúg a kettős beszéd

Kanadában egyelőre nincs törvény, csak egy terv az álcivil szervezetek kordában tartására. Izraelben viszont van, ott már döntött a parlament.

Európa megmentése és megújítása

Vegyes érzelmekkel olvastam az Új Szó honlapján az eredetileg a Hvg.hu által megjelentetett Soros György-írást.

Minden út Legnanóba vezet?

Jelentéktelen számú, ám annál hangosabb kisebbségek akarják, hogy szokásaink és biológiai nemeink összeolvadjanak.

Boross Péter: nem ilyen Európát reméltünk

Hamis kép él a köztudatban a második világháborút követő néhány évről, mondván, akkor „egy bimbózó, remek demokrácia alapjait rakták le” – mondta az egykori miniszterelnök.

10 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!