2017. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja

Címke: Dél-Korea

23 cikk 1/3 oldal

Putyin párbeszéddel csitítaná Észak-Koreát

Az orosz elnök szerint az észak-koreai nukleáris és rakétakísérletek miatt kialakult válság nem oldható meg pusztán szankciókkal és nyomásgyakorlással.

A dél-koreai hadgyakorlat a kísérleti atomrobbantás után

Éleslövészetet tartott kedden a Sárga-tengeren a dél-koreai haditengerészet, hogy megmutassa Észak-Koreának, képes visszaverni egy esetleges katonai provokációját – idézte kedden a Yonhap hírügynökség a haditengerészet közleményét.

A nagy svindli

A világnak ez voltaképp megfelel. Amíg Kim veszélyesnek kinéző, de egy komolyabb tűzijátéknál nagyobb kárt nem okozó játékszerekkel szórakoztatja magát és népét, addig nagy baj nincs.

Washington és Szöul megállapodott Dél-Korea rakétavédelmi fejlesztésben

Mun Dzse In dél-koreai államfő és Donald Trump amerikai elnök megállapodtak Szöul rakétavédelmi rendszerének fejlesztésében, ezzel növelve az ország északi szomszédjával szembeni elrettentő képességét, ugyanakkor a két vezető megerősítette a párbeszéd szükségességét a phenjani rezsimmel – közölte a dél-koreai államfő hivatala pénteken.

Lavrov: súlyosbodik a konfliktus

Oroszországot nagyon aggasztja az észak-koreai helyzet, a fejlemények a konfliktus eszkalálódásának irányába mutatnak – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a keddi észak-koreai rakétaindításra reagálva a RIA Novosztyi hírügynökség jelentése szerint.

23 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!