2017. szeptember 24., vasárnap, Gellért, Mercédesz napja

Címke: civilek

21 cikk 1/3 oldal

Semjén Zsolt: 2018 a családok éve lesz

Magyarország ereje a magyar családokban és gyerekekben rejlik, erős családok erős Magyarországot hoznak létre, ezért 2018 a családok éve lesz – mondta a miniszterelnök-helyettes.

Újra akcióznak Soros György civiljei

Aggódnak a radikálisok az Alkotmányvédelmi Hivatalért, miközben nem hajlandók értelmezni vezéralakjaik fenyegető monda­tait.

Kicselezik a jogot a Soros-szervezetek

Közel egymilliárd forintot kapott az elmúlt két évben Soros György magánalapítványától tizennégy magyarországi szervezet, amelyek alkotmányjogi panasszal támadták a civil átláthatósági törvényt.

Egy 2500 ellen

A holland nagykövet mutatja az utat Soroséknak.

Több civil meghalt egy dél-szomáliai rajtaütésében

Tíz civil vesztette életét egy dél-szomáliai farmon külföldi és szomáliai csapatok rajtaütésében – közölte pénteken Ali Nur Mohamed Alsó-Shabelle körzet kormányzóhelyettese, és ezzel párhuzamosan az áldozatok vérbefagyott holttesteit is megmutatták a sajtónak a szomáliai fővárosban. Az Egyesült Államok hadserege megerősítette, hogy szomáliai csapatok műveletét támogatta a térségben, és vizsgálatot indít a történtekkel összefüggésben.

Alternatív római-parti gáttervvel állnak elő

Pénteken mutatják be a római-parti mobil gát megvalósítását ellenző civilek a III. kerületi Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmére és a Duna-part rendezésére készült alternatív javaslatukat.

Meghátrálásra kényszerültek a civilek

Mivel az NGO mentőhajóknak a mindenkori Sar-zóna határán kell megállniuk, az új intézkedések következtében messzebbre kerültek a líbiai partoktól, így a munkájuk is tovább nehezült.

Guterres támogatja az ENSZ Szíriai Vizsgálóbizottságát

António Guterres főtitkár támogatásáról biztosítja azt a munkát, amelyet az ENSZ független Szíriai Vizsgálóbizottsága végez a több mint hat éve tartó polgárháborúban civilek ellen elkövetett bűntettek bizonyítékainak összegyűjtésével, és sajnálja Carla del Ponte visszavonulását a testületből – közölte hétfőn a világszervezet.

A civil politizálás buktatói

A joggal élni kell, és a valóban visszás eseteket fel kell tárni, de nem lehet a joggal visszaélni, főleg nem magán- és politikai haszonszerzés céljából.

21 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!