2017. április 30., vasárnap, Katalin, Kitti napja

Címke: börtön

16 cikk 1/2 oldal

Szigorított egy ceruzacsonkért

„Megszámlálhatatlan gyilkosságban való tevékeny részvétel feltételezése” miatt ítélték el. Első és másodfokon nyolc évet, majd ügyészi fellebbezésre tizenöt évet kapott.

Több mint száz kurd ellenzékit ítéltek börtönbüntetésre Törökországban

A főként kurdok lakta délkelet-törökországi Diyarbakir város egyik bírósága börtönbüntetésre ítélte kedden a fegyveres szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) „civil szárnyának” tekintett Kurdisztáni Közösségek Uniójának (KCK) 111 tagját – számolt be róla szerdán a Milliyet török napilap.

Légitámadás ért egy szíriai börtönt, sokan meghaltak

Légicsapások értek egy börtönt szombatra virradó éjjel a szíriai felkelők és dzsihadisták kezén lévő Idlíb városában, s a támadásban legalább 16-an meghaltak – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

Kulcsár nem megy vissza a börtönbe

Az igazságszolgáltatás leghosszabb gazdasági perében tizennégy év után hoztak jogerős ítéletet szerdán Debrecenben. Enyhítették Kulcsár Attila elsőfokú ítéletét.

„Rémálom volt az elmúlt másfél évtized”

Az egykori brókernek kell egy kis idő, amíg hozzászokik, hogy lezárult az életének ez a szakasza. Kulcsár Attila villáminterjút adott a Magyar Időknek.

Börtönnel büntetné a székelyeket

Börtönnel büntetné az alkotmányos rend megváltoztatására irányuló cselekményeket Romániában Tudor Ciuhodaru, a kormány fő erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselője, aki a Székelyföldnek autonómiát követelő megmozdulásokra hivatkozik tervezete indoklásában.

Börtönbüntetésre ítélték Jordániában az Iszlám Állam kilenc tagját

A jordániai állambiztonsági bíróság szerdán nyolctól tizenöt évig terjedő szabadságvesztésre ítélte azt a kilenc férfit, akik a vád szerint az Iszlám Állam dzsihadista ideológiáját terjesztették és támadásokat készítettek elő – közölte a Petra helyi hírügynökség.

16 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!