2017. október 19., csütörtök, Nándor napja

Címke: biztosítás

7 cikk 1/1 oldal

A gépjárművek 30 százalékának év végi a szerződéses évfordulója

A forgalomban lévő gépjárművek alig több mint 30 százalékának év végi a kötelező felelősségbiztosítási (kgfb) évfordulója – mondta a Magyar Hírlapnak a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) szóvivője azzal kapcsolatban, hogy a biztosítók jó része már felkészült az online szerződések bevezetésére.

A GDP-nél kisebb volt a biztosítási piac növekedése

A hazai biztosítási piac díjbevétele az elmúlt években folyamatosan nőtt, de ez a bővülés elmaradt a hazai GDP növekedésétől. A következő években egyre komolyabb feladatot kaphatnak a független biztosításközvetítők, mivel a szabályozás változása átláthatóbbá teszi a jutalékok rendszerét – mondta Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) elnöke hétfőn Siófokon.

Már 600 forintért biztosítható a gyerek

Játék, sport, közlekedés, nyaralás során vagy az otthonukban szerzett sérülésekre is, a világ valamennyi országára érvényes az állami biztosítás.

Elektronikusan is lehetne kötelezőt kötni

Egy várhatóan az ősszel parlament elé kerülő módosító javaslat szerint a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás ezentúl teljesen elektronikus formában is megköthető és felmondható lenne.

Elfogadták augusztus 20. ünnepi biztosítási tervét

Felkészült az augusztus 20-i ünnepségek biztosítására a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat. Az operatív törzs folyamatosan nyomon követi az előkészületeket.

A nyaralás alatt csapnak le a betörők

A biztosítók azt tanácsolják, kérjük meg rokonainkat, szomszédainkat, hogy figyeljenek oda ingatlanunkra, emellett a közösségi oldalakon se reklámozzuk, hogy távol vagyunk.

A biztosító egyelőre csak kárelőleget fizetett a Green Holidays károsultjainak

A Green Holidays biztosítója egyelőre kárelőleget fizetett ki, 50,4 százalékot, a bejelentett károk becsült összege 900 millió forint, a biztosítónak 500 millió forintig terjedő felelősségbiztosítása volt – mondta Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) szóvivője kedden az M1 aktuális csatornán.

7 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!