2017. január 21., szombat, Ágnes napja

Címke: bírság

15 cikk 1/2 oldal

Óriásbírságot kapott a Magyar Telekom

Jogsértő összehasonlító reklámok miatt 600 millió forint bírságot szabott ki a Telekomra a Gazdasági Versenyhivatal (GVH); ez a jogsértő reklámokra kiszabott eddigi legnagyobb bírság a GVH gyakorlatában.

Rasszizmusért bírságolták meg a JP Morgant

A legnagyobb amerikai bank, a JP Morgan Chase elfogadta, hogy 55 millió dollár büntetést fizessen, amiért fajilag megkülönböztette 53 ezer ügyfelét, akik jelzáloghitelt vettek fel a pénzintézettől.

Ötmillióra bírságolták a Főgázt

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) ötmillió forint bírság megfizetésére kötelezte a Főgáz Zrt.-t, mert a cég ügyfélszolgálatai nem teljesítették a jogszabályokban és az üzletszabályzatban előírt követelményeket – közölte a hivatal kedden az MTI-vel.

Rekordbírságot fizet a Moody’s hitelminősítő

A Moody’s Investors Service több éve tartó ügy végére tett pontot azzal, hogy beleegyezett 864 millió dollár bírság kifizetésébe. A vád az volt a világ egyik legnagyobb hitelminősítője ellen, hogy – még a nemzetközi pénzügyi válság előtt – felülértékelt számos jelzálogfedezetű értékpapírt. A pozitív ajánlás alapján a befektetők nagy számban vásárolták ezeket a papírokat, amelyeknek a piaca egyre csak dagadt, majd kipukkadt, maga alá temetve igen sok befektetőt.

A médiatanács megbírságolta az RTL Klubot

Mintegy félmillió forint bírság megfizetésére kötelezte az RTL Klub szolgáltatóját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa szabálytalan termékmegjelenítés miatt.

Az MNB csaknem 400 millió forint bírságot szabott ki

A bankok október végégig 66 ezer késedelmes jelzáloghiteles ügyfelükkel vették fel a kapcsolatot, és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint októberben 2700 esetben sikerült a pénzintézeteknek és a családoknak megegyezniük a jelzáloghiteleik rendezéséről – mondta az MNB felügyeleti szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

15 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!