2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja

Címke: betelepítési kvóta

12 cikk 1/2 oldal

Uniós szóvivő: az EU számolt a menekültek korábbi befogadásával

Amikor az Európai Unió meghatározta az áthelyezésre jogosult menekültek tagállamokra vonatkozó számát, akkor figyelembe vette a tagországoknak a menekültek befogadására tett korábbi erőfeszítéseit is – jelentette ki Alexander Winterstein, az Európai Bizottság helyettes szóvivője brüsszeli sajtótájékoztatóján szerdán.

Varsó nem kér a kvótákból

A menekültek befogadásának témája az utóbbi napokban elevenedett fel a lengyel sajtóban az új lengyel kormányfő édesapjának egyik sajtónyilatkozata nyomán.

Kivédtük a támadásokat

Megakadályoztuk, hogy olyan eredmények szülessenek a csúcstalálkozón, amelyek következményeként idegeneket telepítettek volna bevándorlóként Magyarországra – mondta a kormányfő.

Tusk: „drámaian nehéz” lesz a Brexit-tárgyalások második szakasza

Lehetséges határidőre megállapodásra jutni az Egyesült Királyság európai uniós kiválásáról szóló tárgyalások második szakaszában, de „drámaian nehéz” lesz – jelentette ki Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke az uniós állam- és kormányfők pénteki brüsszeli csúcstalálkozója után.

Fidesz: Brüsszel sorozatlövést eresztett Magyarországra

A Fidesz szerint a Soros György befolyása alatt lévő Brüsszel sorozatlövést eresztett Magyarországra, a jogi eljárásokat már nyíltan a politikai zsarolás és nyomásgyakorlás eszközeként használják.

Alapjogokért Központ: a kötelező kvóták elleni javaslat a szuverenitást védi

Magyarország szuverenitásának védelmében nyújtja be a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról szóló országgyűlési határozati javaslatot a Fidesz, mert a bevándorláspolitika tagállami hatáskör – jelentette ki az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

12 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!