2017. február 28., kedd, Elemér napja

Címke: beruházás

36 cikk 1/4 oldal

Fejlesztések a nemzeti parkokban

A Körös–Maros Nemzeti Park Igazgatóság csaknem 224 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.

Terjed az elektromobilitás

A kormányzat támogatással segíti mind az e-gépkocsik vásárlását, mind a töltőhálózat bővülését. Az első hónapok tapasztalatai szerint még kevés nullakibocsátású jármű került forgalomba.

A munkaerő minősége az első számú szempont

A magyar munkaerő minősége és nem az olcsósága a fő szempont, ami alapján továbbra is sikeresen lehet befektetőket hozni Magyarországra – közölte tegnap a befektetésösztönző ügynökség vezetője. A HIPA rekordévet zárt tavaly, idén pedig a magasabb hozzáadott értéket előállító beruházásokat kívánja hozzánk vonzani.

Ezer tonna alumíniumhab készül évente

Megkezdte az iparszerű termelést az Aluinvent Zrt. a Miskolchoz közeli Felső­zsolca ipari parkjában; évente ezer tonna alumíniumhab gyártását tervezik.

Debrecenben épít új gyárat a thyssenkrupp

Az autóalkatrész-gyártó 35 millió eurót fektet be, 250 új munkahelyet létrehozva. Szijjártó Péter szerint ilyen beruházásokra van szükség.

Világgazdaság: közös beruházásokat indítana Oroszország

Az orosz-magyar kereskedelemben tapasztalható visszaesést közös, magas színvonalú nagyberuházásokkal lehet megállítani – nyilatkozta Veronika Szkvorcova orosz egészségügyi miniszter a Világgazdaság csütörtöki számában Vlagyimir Putyin elnök budapesti látogatása kapcsán.

36 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!