2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja

Címke: bérmegállapodás

10 cikk 1/1 oldal

Körvonalazódik a MÁV-nál az idei bérmegállapodás

Folyamatosak az egyeztetések a vasúti dolgozók bérrendezéséről: a munkavállalók a tavaly megkötött hároméves bérmegállapodás értelmében 10-12 százalékos emelésben bízhatnak.

Minimálbér-emelkedést és adócsökkentést hoz 2018

A tavaly novemberben aláírt hatéves bérmegállapodás következtében jövő évtől a munkabérekre rakódó adóteher, a szociális hozzájárulási adó az idei 22 százalékról 19,5 százalékra csökken.

Központi segítség a bérezéshez

Segítséget nyújt az állam a Miniszterelnökséghez tartozó gazdasági társaságoknak a jövő évi minimálbér és garantált bérminimum emeléséhez, az erre fordítandó összeg több mint 305 millió forint – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

Kormánydöntésre várnak az egészségügyi dolgozók

A jövő heti kormányülésen születhet döntés az egészségügyben dolgozók karácsony előtti egyszeri bérjuttatásáról. A szakdolgozók fizetése pedig jó eséllyel már januártól emelkedhet.

Az OECD alábecsülte a hatéves bérmegállapodás támogató hatását

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és más nemzetközi szervezetek tavaly novemberben még nem vették figyelembe a hatéves bérmegállapodást, később pedig alábecsülték a gazdasági növekedést támogató hatását – mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

10 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!