2017. július 26., szerda, Anna, Anikó napja

Címke: bér

10 cikk 1/1 oldal

Brutális béremelés jön a turizmusban

A jövedelmek kifehérítését célzó, drasztikus ágazati béremelés azért is lesz fontos versenyképességi tényező, mert rövid időn belül helyzetbe hozza a tisztességes adófizető cégeket.

KSH: még tovább gyorsult a keresetek növekedése

Áprilisban, a márciusi 12,8 százalék után, a bruttó és a nettó átlagkereset 14,6 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. Az év első négy hónapjában 11,9 százalékkal nőttek a keresetek az előző év azonos időszakához viszonyítva – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A keresetek harmadik hónapja mutatnak kétszámjegyű éves növekedést.

Vendéglátás: elvárja a kormány a béremelést

Januártól jelentős bérrendezés jöhet a turizmusban, azon belül is a vendéglátóiparban, erről a Magyar Turisztikai Ügynökség egyeztetett ágazati érdekképviseleti szervezetekkel a hétvégén.

Folytatódik a Tesco-saga

Nem elégedettek az érintett munkavállalók a Tesco áruházlánc által bejelentett, személyenként mindössze bruttó négyezer forintos bérfejlesztés mértékével.

Kifehérítenék a borravalót a dolgozók érdekében

A nemzetgazdasági átlag hatvan százalékát kitevő átlagfizetések bevallott hányada mellé a gyakorlatban a felszolgálók, szakácsok, konyhai dolgozók általában zsebbe kapják pénzük egy részét.

10 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!