2017. február 26., vasárnap, Edina napja

Címke: belpolitika

80 cikk 1/8 oldal

Duterte elnök ellen tüntettek a Fülöp-szigeteken

Néhány ezer baloldali és demokráciapárti aktivista emlékezett meg szombaton Manilában a Ferdinand Marcos volt Fülöp-szigeteki diktátor hatalmát megdöntő 1986-os lázadás évfordulójáról, hogy felhívják a figyelmet Rodrigo Duterte hatalmon lévő elnök szerintük diktatórikus törekvéseire, és tiltakozzanak brutális kábítószer-ellenes hadjárata ellen.

Pásztor István: választási fáradtság tapasztalható Szerbiában

Öt év alatt a negyedik választásra készül Szerbia, áprilisban elnökválasztást és esetlegesen előrehozott parlamenti voksolást is tartanak. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke az MTI-nek adott pénteki belgrádi interjújában úgy ítélte meg, hogy nehezen lehet majd mozgósítani az embereket, hogy az urnák elé járuljanak, ugyanis választási fáradtság tapasztalható az országban.

Akasztással fenyegettek a momentumosok

A demokratikus viták hangulatát legkevésbé sem tükröző komoly balhé tört ki a Momentum Mozgalom pénteki szegedi bemutatkozó estjén.

Keményen fellép az albán rendőrség a marihuána termesztés ellen

Több mint 3100 rendőrt vezényeltek ki Albánia egész területén a marihuána alapanyagául szolgáló növények megsemmisítését, további termesztésük megelőzését célzó nagyszabású művelet keretében – közölte csütörtökön az albán rendőrség.

80 cikk 1/8 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!