2017. március 26., vasárnap, Emánuel napja

Címke: belpolitika

78 cikk 1/8 oldal

Közzétették a hollandiai választások hivatalos végeredményét

Közzétette a választási bizottság kedden az előző heti hollandiai választások hivatalos végeredményét, amely megerősítette a liberális konzervatív kormánypárt, a Néppárt a Szabadságért és a Demokráciáért (VVD) győzelmét.

Nem akarnak előrehozott választást az osztrák kormánypártok

Elutasították az osztrák kormánypártok vezető politikusai kedden az előrehozott parlamenti választásról szóló találgatásokat, amelyek azután kezdődtek, hogy Salzburg tartomány néppárti vezetője nyilvánosan kiállt a tervezettnél korábbi voksolás mellett.

Átlátszó

Egyértelmű a szándék, a karaktergyilkossági kísérlet, az ezzel párhuzamos lélektani hadviselés a kormányfő ellen, és a megrendelést lelkesen teljesíti a Jobbik elnöke.

Ankara jól járhat a konfliktussal

Egyes elemzők szerint a török kormány a külső támadásokkal szembeni nemzeti egység létrehozásával próbálja meg feltornázni támogatottságát.

Az ENSZ szerint erősödik a politikai elnyomás Iránban

Fokozott nyomás alatt állnak a reformpárti politikusok két hónappal az elnökválasztást megelőzően az Iráni Iszlán Köztársaságban – jelentette hétfőn az ENSZ egyik emberjogi felügyelője.

Szigetvári a Momentum politikai rasszizmusáról

Színre lépésekor az Együtt még lelkesen üdvözölte a Momentum Mozgalmat, ám Szigetvári Viktor most kemény kritikát fogalmazott meg az új liberális szerveződésről.

Juppé nem lesz francia elnökjelölt

Alain Juppé korábbi miniszterelnök hétfőn Bordeaux-ban megerősítette: nem lesz jelölt a tavaszi francia elnökválasztáson, akkor sem, ha Francois Fillon „nyakassága zsákutcába vezet”.

78 cikk 1/8 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!