2017. június 28., szerda, Levente, Irén napja

Címke: belpolitika

70 cikk 1/7 oldal

Egy volt Zöld-párti politikus lett a francia nemzetgyűlés új elnöke

Emmanuel Macron francia államfő A Köztársaság lendületben (LREM) nevű pártjának frakciója Francois de Rugy, volt Zöld-párti politikust, a nemzetgyűlés egyik korábbi alelnökét jelölte az új nemzetgyűlés elnöki székébe. A 43 éves tapasztalt képviselőt 353 szavazattal meg is választotta elnökének keddi alakuló ülésén az alsóház, ahol az elnöki párt abszolút többséggel rendelkezik.

Jóváhagyták a Trump-rendelet egyes részeit

Az alkotmánybíróság szerepét ellátó szövetségi legfelső bíróság döntésével a beutazási korlátozásokat kimondó rendelet felfüggesztett részei is érvénybe léphetnek.

Aleksandar Vucic: Szerbia a bátrak hazája

A beiktatáson részt vevő Orbán Viktor arra a kérdésre, milyen tanácsokat adna Vucicnak kijelentette: a szerb elnöknek nincs szüksége tanácsokra.

Pert nyert a román csendőrség ellen az EMNP-alelnök

Első fokon pert nyert a román csendőrség ellen Soós Sándor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) országos alelnöke, akit több társával együtt a kolozsvári március 15-i ünnepség alkalmából emeltek ki a tömegből, amiért Erdély-zászlóval vonultak az ünneplők között.

Lebontják Oroszországban a„hruscsovkákat”

Harmadik, végleges változatában elfogadta az orosz parlament alsóháza szerdán az 1950-60-as években épült ötszintes panelházak, a „hruscsovkák” lebontásáról és a lakók új otthonokba költöztetéséről rendelkező moszkvai „renoválási” városrendezési törvénytervezetet.

70 cikk 1/7 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!