2017. december 18., hétfő, Auguszta napja

Címke: Beata Szydlo

16 cikk 1/2 oldal

Varsó csillapítaná konfliktusát Brüsszellel

A nemzeti érdekek hatékonyabb védelme és a kormánypárton belüli viták lezárása lehetett a célja Jaroslaw Kaczynskinak, a lengyel kormánypárt elnökének.

Így értékelték a lengyel pártok Morawiecki kormányfőjelöltségét

A lengyel ellenzéki pártok képviselői látszatváltozásnak nevezték Mateusz Morawiecki csütörtök este bejelentett kormányfőjelöltségét, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt képviselői viszont az egységes csapaton belüli játékoscseréről beszélnek.

Mateusz Morawiecki lesz az új lengyel miniszterelnök

Mateusz Morawiecki eddigi kormányfő-helyettes, fejlesztési és pénzügyminiszter váltja fel a lemondását benyújtó Beata Szydlót a miniszterelnöki poszton – jelentette be Beata Mazurek.

Üzenetben esett egymásnak Donald Tusk és Beata Szydlo

Élesen bírálta a varsói vezetés politikáját vasárnap Donald Tusk, az Európai Tanács lengyel elnöke, aki szerint az elmúlt évek lengyelországi fejleményei tökéletesen illeszkednek Oroszország terveibe.

Beata Szydlo: a kettős termékminőség aláaknázza az uniós alapelveket

A kettős termékminőség gyakorlata az egységes belső piac legfontosabb részét érinti, és aláaknázza az uniós alapelveket – jelentette ki Beata Szydlo, lengyel miniszterelnök azon a pozsonyi találkozón, amelyet a kettős termékminőség gyakorlatának a megszüntetéséért tartanak a visegrádi négyek kormányfőinek, illetve az összes uniós tagország képviselőinek és az uniós szakpolitikusoknak a részvételével pénteken.

16 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!