2017. április 25., kedd, Márk napja

Címke: balaton

33 cikk 1/4 oldal

Mi lesz a Balatonból?

Európai precedenst teremtve el kell ismerni a Balaton önálló jogalanyi státuszát, illetve a többi európai országban is hasonló szimbolikus kezdeményezéseket kell indítani – áll abban a felhívásban, amit a Föld napja alkalmából intéztek a kezdeményezők az európai parlamenti (EP-) képviselőkhöz, hazai és európai civil szervezetekhez, illetve balatoni szervezetekhez.

Hajóavatással kezdődött a balatoni előszezon

Huszonhárom személyhajóval és négy komppal gazdagítja a kiemelt üdülőkörzet turizmusának kínálatát az 1846-ban alapított balatoni hajózási társaság.

Szombaton kezdődik a balatoni hajózási szezon

Szombaton kezdődik a balatoni hajózási szezon, a menetrend szerinti járatokon kívül Siófok, Balatonfüred, Tihany, Fonyód, Badacsony és Keszthely kikötőjéből sétahajók is indulnak – tájékoztatta Mihalovics Dóra, a Balatoni Hajózási Zrt. marketingvezetője az MTI-t.

Csökkenhet a szállodások áfája is

A szállodaszövetség elnöke szerint ideje a közös gondolkodáson alapuló megújulásnak az ágazatban, amelyhez a kormány irányából is partnerség társul.

A cégeknek kell zsebbe nyúlniuk

A balatoni éttermesek jó része azt tervezi, hogy idén a szokásosnál később, csupán június végén nyit ki, amikor megérkezik a diákmunkaerő.

Térkép készül a Balatonról

367 milliárd forint értékben valósulnak meg beruházások a magyar tengernél 2020-ig. 56 strand már idén nyárra megújul.

Szombaton elindul az országos viharjelző rendszer a nagy tavakon

Április 1-jén, szombaton elindul az országos viharjelző rendszer működése az ország négy nagy taván, a rendszer tesztjét szerdán, Siófokon végezték el a katasztrófavédelem, a vízi rendészet és a meteorológiai szolgálat vezetői.

33 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!