2017. május 22., hétfő, Júlia, Rita napja

Címke: balaton

35 cikk 1/4 oldal

Kapósabbak lettek a nyaralók

Az üdülőépítések száma kisebb arányban nőtt, de az utóbbi évekből így is kiemelkedik a múlt év, országszerte csaknem 370 ingatlant építettek erre a célra.

Megnyugtató rendőri jelenlétre készülnek nyáron a balatoni régióban

A rendőrség nem nyomasztó, hanem megnyugtató rendőri jelenlétet akar biztosítani a nyári idegenforgalmi szezonban a Balaton és a Velencei-tó térségében, előbbire a vizes világbajnokság egyik helyszíne miatt is kiemelt figyelmet fordítanak – közölte a műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes szerdán Keszthelyen.

Már a Balatonon vannak az árbócosok

A legtöbb hajó már a vízen van: a Balaton­füreden sorra kerülő hétvégi vitorlabontó ünnepre és a T-System ­nagydíjas versenyre 140-180 hajót, 600-800 sportolót és több ezer szurkolót várnak – jelezte lapunknak a Magyar Vitor­lás Szövetség (MVSZ) elnöke. Kollár Lajos úgy fogalmazott: az egyik legnépszerűbb verseny- és szabadidősport megszállottjainak lesz okuk ünnepelni, hiszen a hazai vitorlásturizmus 2,5 milliárdos fejlesztés elé néz.

Kultúrtáj

A borászok teljes építési tilalmat vezetnének be, hogy megakadályozzák az ingatlanbefektetők ügyeskedéseit, és megóvják a történelmi borvidéket.

35 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!