2017. október 22., vasárnap, Előd napja

Címke: balaton

59 cikk 1/6 oldal

Jelentős fejlesztések a turizmusban

Részben állami támogatással több száz vendégvonzó beruházás történik a jövőben a 2016 óta sorra kijelölt turisztikai fejlesztési térségekben, a későbbiekben pedig más területeken is.

Sok áldozatot szedett idén a Balaton

Tavaly tizenegy, idén már csaknem kétszer annyi, 21 halottja volt a Balatonnak, ami legtöbb esetben az emberi felelőtlenségnek tulajdonítható...

Idényszűkítés Dörgicsén

Kongóan üres az a – ma már gazos bejáratú –, uniós és kormánypénzből felújított ház. A hazugság nyilvánvaló. A nemtörődömség és a modortalanság is.

Gyarapodnak az önkormányzatok

Több száz millió forint jut újabb balatoni fejlesztésekre az idén befolyt idegenforgalmi adókból.

Közel 1,3 milliárd forintos zöldprogram indul Keszthelyen

Egymilliárd forint támogatást nyert Keszthely önkormányzata a Festetics-kastély és a Balaton-part közötti zöldterületek, utak és parkolók felújítására, további 270 millió forintból pedig három középületet korszerűsítenek.

A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt

A személyhajózás és a kompágazat árbevétele is nőtt az év első nyolc hónapjában a Balatoni Hajózási Zrt.-nél a tavalyi hasonló időszakhoz képest – mondta Veigl Gábor gazdasági vezérigazgató-helyettes az önkormányzati tulajdonban lévő hajózási társaság nyárzáró sajtótájékoztatóján Siófokon pénteken.

A Kistücsök tulajdonosáé a Gundel-díj

A 2014-ben alapított Gundel Károly-díjban olyan személyek részesülhetnek, akik a magyar vendéglátás területén a mester életútjának és gasztronómiai munkásságának példaértékű követői.

Megkezdődött a balatoni haltelepítés

Elsőként a pontyokat költöztették át Magyarország legkedveltebb horgászvizébe a Lelle szomszédságában lévő Irmapusztai Tógazdaságból.

59 cikk 1/6 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!