2017. február 21., kedd, Eleonóra napja

Címke: balaton

40 cikk 1/4 oldal

Még tartja magát a balatoni jégtakaró

A folyamatos enyhülés miatt egyre puhul, kásásodik és gyertyásodik a Balaton jege, de hétfőn a Siófok előtti nyílt vízfelület felett még mindig 20 centiméternyi jégvastagságot mértek az összefüggő jégtakarón – számolt be Horváth Ákos, az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának vezetője az MTI-nek.

Kémfilmsorozat a Stasi balatoni ügynökeiről

Április végén tartja a bemutatóját a német közszolgálati ZDF televízió a Honigfrauen címmel tavaly nyáron Magyarországon forgatott filmsorozatnak, amely az egykori NDK titkosügynökeinek Balatonnál játszódó kémtörténeteként kerül a nézők elé.

Jégvarázs

Közel tízezren keltek át Közép-Európa legnagyobb befagyott taván. Újévkor sokan a jeges vízbe csobbannak Szigligetnél. A paloznaki szőlőtőkék felől Sinatra szól.

Átmenetileg bezárt több balatoni jégpálya

A csapadék és a megindult enyhülés miatt Siófokon, Keszthelyen, Balatonkenesén is a kijelölt jégpályák bezárásáról döntöttek, Balatonfüreden még kivárnak – derül ki az MTI szerdai körképéből.

Megéltek a göröngyös jég hátán is

Ezrek szórakoztak remekül az első átcsúszáson, és eredményes napot zárt a tilosban parkoló autók százait megbírságoló rendőrség is Badacsonyban.

Ezreket vittek jégre

Beszippantotta a téli testmozgás szerelmeseit az első ízben megrendezett Balaton-Átcsúszás A károgóknak – mert ilyenek mindig akadnak – nem lett igazuk.

40 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!