2017. március 24., péntek, Gábor, Karina napja

Címke: balaton

38 cikk 1/4 oldal

Több mint 250 ezer eurós fejlesztés lesz a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

A Dunai Geo Túra projekt részeként a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén új tanösvényt hoznak létre, és bővül a Hegyestűn látható geológiai tárlat is, az uniós beruházásra 257 ezer eurót fordítanak egy határokon átnyúló geológiai fejlesztéssorozat részeként – jelentette be a pénteki projektnyitó sajtótájékoztatón a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára.

Jelentős fejlesztések jönnek

A sorozat egyik kiemelt programja a Balatont célozza, ahol már idén nyárra 56 strandot újítanak fel, de nem marad el a tó közlekedésének korszerűsítése sem.

Biztató jövő előtt áll a kerékpáros-turizmus

2020-ig uniós forrásokkal együtt akár 80 milliárd forintot fordítanak új bicikliutakra, a meglévők korszerűsítésére, az európai hálózatba való bekapcsolásukra.

Fehér ember

A Szent György-hegy oldalában ma is áll egy romos épület, mögötte kápolnával.

Hétfőn indul újra a balatoni kompközlekedés

Hétfőn reggel újraindul a balatoni komp Szántód és Tihany között a kedvező időjárásnak köszönhetően több mint másfél hónapos kényszerszünet után – derült ki a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményéből.

Bővítené a Bahart a balatoni hajóflottát

A társaság saját forrásból vásárolta meg a zárt utasterű vízibuszt, és ugyancsak saját erőből, 150 millió forinttal fogott hozzá az átalakításának.

Még tartja magát a balatoni jégtakaró

A folyamatos enyhülés miatt egyre puhul, kásásodik és gyertyásodik a Balaton jege, de hétfőn a Siófok előtti nyílt vízfelület felett még mindig 20 centiméternyi jégvastagságot mértek az összefüggő jégtakarón – számolt be Horváth Ákos, az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának vezetője az MTI-nek.

38 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!