2017. június 24., szombat, Iván napja

Címke: balaton

50 cikk 1/5 oldal

Szombaton lesz a Múzeumok éjszakája

Nagy erőkkel készülnek a múzeumok a szombati rohamra, amikor több százezer látogató kerekedik fel az év legrövidebb éjszakáján a színesebbnél színesebb programokat kínáló kiállítóhelyekre.

Vulkáni táj a Balaton északi partján

A magyar tenger északi részén húzódik egyik leglátványosabb nemzeti parkunk. A lenyűgöző felszíni képződmények és a balatoni kilátás adja a terület fő attrakcióját, de a barlangokban is érdekes látnivalók akadnak. Sorozatunk következő része a Balaton-felvidéki Nemzeti Park geológiai képződményeit járja körül.

A magyarok fele tervez idén nyaralást

Mind a belföldi, mind a külföldi úti célok között első helyen szerepelnek a „vizes” helyek: tavak, tengerek vagy fürdőhelyek, ám a nyaralást erősen befolyásolja az anyagi helyzet is.

Gyermek-rohamkocsival is erősítik a Balaton mentőellátását

A legmagasabb szintű gyermekellátásra alkalmas, speciális rohamkocsi áll szolgálatba a nyaralási szezonra Balatonfüreden a hétvégén – tájékoztatta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-t.

Idén is érdemes vonattal menni a Balatonra

Új és felújított járművekkel, korszerűsített pályával, kedvező jegy- és bérletkonstrukciókkal, valamint a már bevált tóparti vonatokkal készül a MÁV-Start a balatoni nyári idényre.

Uzinger fröccsteraszán

Rezeda Kázmér álmából mindig a legérdekesebb résznél riadt fel, amikor azt álmodta, hogy ő Mátyás király. Olyankor csak nézte a sötétet, és elhatározta, hogy elmegy valahová.

50 cikk 1/5 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!