2017. október 21., szombat, Orsolya napja

Címke: Balassi Intézet

10 cikk 1/1 oldal

Hungarológia a XXI. században

A legutóbbi években éppen a bolognai oktatási rendszer bevezetése nehezítette meg jelentősen a kis szakok, tanszékek helyzetét egész Európában.

Elfoglaltuk a varsói palotát

37 művész 108 alkotását láthatjuk Varsóban: a fauve-ok vad tájszíneit, a Nyolcak formabontó kísérleteit, Czigány Dezső méregzöldjeit, árkádiai aktokat és kubista formákat is.

90 éves a Római Magyar Akadémia

Az ünnepi programok célja a magyar kultúra sokszínűségének bemutatása az olasz közönségnek, valamint az olasz–magyar kapcsolatok elmúlt kilencven évének felidézése.

Hungarológia és nyelvoktatás

A tanszék és a „tanszékvezető” tanár megléte a feltétele annak, hogy Európa legfontosabb egyetemein fennmaradjon egy kisszámú, de számunkra nagyon értékes fiatal értelmiségi képzése.

Vendégoktatók a magyar kultúráért

A Vendégoktatók a magyar kultúráért program célja, hogy a magyar nyelv oktatása mellett a magyar kultúrát is terjeszthessék az állomáshelyükön. a pedagógusok.

Néptáncos villámcsődület a Szabadság hídon

Körülbelül ötvenen ropták jó kedvűen a hídon, és a járókelőket vagy a kíváncsi közönséget is táncra hívták. A zivatar kezdetén a csoport bemenekült a Vásárcsarnokba, ahol tovább táncoltak.

Én magyarul beszélek, neked mi a szupererőd?

Kedden kezdődik az augusztus 18-ig tartó nyári egyetem, amelyen nemcsak intenzív nyelvi képzésben vesznek részt a fiatalok, hanem vérükké válik a magyar kultúra.

10 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!