2017. november 20., hétfő, Jolán napja

Címke: bajorország

6 cikk 1/1 oldal

Merkel politikája Seehofert is meggyengítette

Lecsitította a kedélyeket a gyenge választási eredmény miatt lázadozó bajor CSU-ban Horst Seehofer. A személyi kérdések novemberben kerülnek csak terítékre.

Merkel az SPD-vel is tárgyalni akar

A liberális FDP és a Zöldek mellett az eddigi koalíciós partnerrel, a szociáldemokratákkal (SPD) is tárgyalni kíván a kormányzati együttműködés lehetőségéről a vasárnapi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson győztes CDU/CSU jobbközép pártszövetség – jelentette be hétfőn Berlinben Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke.

A német gazdák vesztesége meghaladja az egymilliárd eurót az orosz importtilalom miatt

Az orosz embargó miatt a bajor gazdák vesztesége elérte a 200 millió eurót, országos szinten pedig a német gazdák egymilliárd eurónál is többet vesztettek, mióta Oroszország importtilalmat vezetett be a legtöbb európai ország termékeire – a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) pénteki közleménye szerint ezt közölte a Münchenben tárgyaló Budai Gyulával a Bajor Élelmezésügyi, Mezőgazdasági és Erdőgazdálkodási Minisztérium agrárpolitikai és nemzetközi kapcsolatokért felelős főosztályának vezetője.

6 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!