2018. január 21., vasárnap, Ágnes napja

Címke: bajorország

5 cikk 1/1 oldal

Feszültségpontok a berlini egyeztetéseken

Nem a legjobb előjelekkel kezdődik meg holnap az eddigi német nagykoalíció pártjainak egyeztetése, amelynek célja annak kipuhatolása, hogy továbbra is együtt akarnak-e működni a felek.

Seehofer ragaszkodik a migráció korlátozásához

A pártelnöki és a bajor tartományi miniszterelnöki tisztség szétválasztásával új korszak kezdődik a Keresztényszociá­lis Unió (CSU) történetében – mondta Horst Seehofer pártelnök-miniszterelnök a CSU tisztújító kongresszusán, amelyen ismét megválasztották a párt vezetőjének.

Seehofer megy, de marad

Őrségváltás előtt áll Bajorország, hazánk egyik legfontosabb partnere: hétfői bejelentése értelmében még 2018 első negyedévében távozik miniszterelnöki tisztségéből Horst Seehofer.

Leválthatják Seehofert

Nagy bejelentést ígért Horst Seehofer, ám a sajtó az utód egyértelmű kijelölése helyett csak további halogatást kapott a bajor miniszterelnöktől. „Beszélgessünk a méhek kihalásáról. Berlinben azt mondták, ez érdekli most az embereket” – alighanem ez volt a CSU elnöke által csütörtök éjjel tartott sajtótájékoztató legjellemzőbb mondata. Az újságíró persze nem ezt kérdezte: azt akarta megtudni, kinek a vezetésével fut neki a bajor kormánypárt a 2018-as tartományi választásnak.

5 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!