2017. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja

Címke: ausztria

67 cikk 1/7 oldal

Késsel fenyegetett egy osztrák rendőrt egy magyar férfi

Kést rántott egy osztrák rendőrre egy 42 éves magyar férfi a bécsi Westbahnhofnál, mire a rendőr elővette szolgálati fegyverét, de senki sem sérült meg – jelentette szerdán az APA osztrák hírügynökség.

Több a muszlim, mint a katolikus diák a bécsi általános iskolákban

A bécsi általános iskolákba több muszlim diák jár, mint katolikus – jelentette szerdán a Kurier című osztrák lap, amely arról is ír, hogy a szakértők a vallásról szóló órák helyett az etikai oktatás általános bevezetését szorgalmazzák.

Nőtt az osztrák kancellár népszerűsége

A legtöbb osztrák választó még mindig a néppárti-szabadságpárti koalíciót részesíti előnyben, ugyanakkor növekedett a jelenlegi szociáldemokrata kancellár bizalmi indexe is – olvasható a Der Standard és a Profil című osztrák lapban hétfőn közölt felmérésekben.

Néppárti előnyt és szoros szociáldemokrata-szabadságpárti küzdelmet jósolnak a felmérések

Határozott néppárti előnyt és fej-fej melletti szociáldemokrata-szabadságpárti küzdelmet jeleznek előre a vasárnap közölt közvélemény-kutatási eredmények, amelyekből az is kiderül, hogy Christian Kern, a szociáldemokraták elnöke politikusként sokkal népszerűbb mint pártja és mint szabadságpárti riválisa, Heinz-Christian Strache.

67 cikk 1/7 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!