2017. június 26., hétfő, János, Pál napja

Címke: atomenergia

12 cikk 1/2 oldal

Svájc szemben a globális trendekkel

Noha minden ország szuverén joga a saját energiamix-összetételének meghatározása, az atomerőművek bezárására vonatkozó svájci és a német döntés szembemegy a globális trendekkel.

Svájc lemond az atomenergiáról

A svájci szavazók többsége támogatja a kormánynak azt a tervét, hogy az ország mondjon le az atomerőműveiről, és térjen át a megújuló energiaforrások használatára – derült ki a vasárnapi népszavazás eredményéből.

Jelentős marad az atom részaránya

Az Európai Bizottság szerint minden jel arra mutat, hogy az atomenergia a következő évtizedekben is jelentős szerepet tölt be kontinensünk áramellátásában.

Megszólalt Paks kapcsán a cseh KP Ria elnöke

Ctirad Nečas megerősítette, hogy a partneri együttműködést a Paks 2. beruházás motiválta, amelyben a magyarországi közös vállalattal szeretnének részt venni.

Kezdődik a paksi tendereztetés

A Magyarország nukleáris áramtermelési kapacitásának fenntartását szolgáló beruházás, a Paks II projekt belépett a megvalósítási szakaszba.

Energiaforradalom megújulókkal

Az ELTE oktatója, az LMP szakértője szerint a Molnár László május 4-én megjelent írását olvasók a múlt századba tehettek időutazást.

Mítosz az Oroszország-függőség

Magyarország a világ országainak döntő többségéhez hasonlóan pragmatikus gazdasági érdekekből indul ki, amikor kiegyensúlyozott viszonyra törekszik Moszkvával.

Paks II nem váltható ki semmivel

Hiába fúj a szél ingyen, hiába süt a nap ingyen, a nap- vagy szélenergiából villamos energiát készíteni drága és nagyon beruházásigényes dolog.

12 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!