2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja

Címke: Argentína

8 cikk 1/1 oldal

A világ végén érdemes dolgozni

Bár Ushuaia, a világ legdélebbi lakott települése mára korántsem olyan, mint ahogy az első hódítók megpillantották, az időjárás arról árulkodik: az ember tényleg a világ végén jár.

Argentínában síppal fogadták a változást

Hangos dudálás, kiabálás és petárdázás hangzik Buenos Aires belvárosában. Motoros rendőrök fegyverekkel sietnek a helyszínre. A kerületet már előző nap lezárták, de az indulatokat így sem tudták megfékezni.

Mélyben

A San Juan november 13-án kezdődött 35 napos ellenőrző útja során felkereste Ushuaia városát, ahonnan a Mar del Plata-i tengerészeti támaszpontra kellett volna visszaérkeznie.

Technikai hiba okozhatta az eltűnt argentin tengeralattjáró balesetét

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint valószínűbb, hogy technikai meghibásodás okozta az eltűnt argentin tengeralattjáró balesetét. Kaiser Ferenc, az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában azt mondta: a hajótest összeroppanhatott és a tengerészek vélhetően azonnal életüket vesztették a balesetben.

Megerősödve került ki a félidős választásokból az argentin elnök koalíciója

Megerősödve került ki a vasárnap tartott félidős parlamenti választásokból az argentin kormánykoalíció, miután a hivatalos részeredmények szerint Mauricio Macri elnök Cambiemos (Változzunk meg) nevű koalíciója a 23 tartományból 15-ben győzelemre áll, köztük az öt legfontosabbikban: Buenos Aires, Cordoba, Mendoza, Santa Fe tartományokban, illetve a főváros körzetében.

8 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!