2017. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja

Címke: Arany János

12 cikk 1/2 oldal

Arany János üzenetei

A költő szorongása, kétségei, félelmei a mi szorongásunkkal, kétségeinkkel és félelmeinkkel rezonálnak, ráadásul mindezek tiszta, modern magyar nyelven.

Egy zsaru, egy pisztoly

Hangulatjeleink (emojik) velünk sírnak és nevetnek, de mit tesznek a nyelvvel, kommunikációnkkal, kapcsolatainkkal?

Szentivánéji álom Nagyszalontán

A budapesti Térszínház művészeivel Bucz Hunor igazgató-rendező színre vitte Arany János fordításában William Shakespeare legendás darabját.

Hosszú, forró nyár

Az akut sportundorban szenvedő olimpiagyilkosok még rutinból rugóztak kicsit a milliárdokon, amelyeket lélekben ők szerettek volna valami egészen másra elkölteni.

Arany János korától vizsgálják a magyar irodalom változásait

Arany János munkásságára, valamint az elmúlt 200 év magyar irodalmának közvetítésében bekövetkezett változásokra és kihívásokra fókuszál az idén négynaposra bővült 45. Tokaji Írótábor, amelynek megnyitóját csütörtökön tartották a Tisza-parti kisvárosban.

Útnak indult az Arany-busz

A PIM már 2008 óta rendez buszos vándorkiállításokat, a most útnak indult Arany-busz alapja az Önarckép álarcokban című Arany János-emlékkiállítás.

Vers- és novellapályázatot hirdet a Magyar Írószövetség

A Magyar Írószövetség – csatlakozva az Arany János születésének 200. évfordulójára meghirdetett emlékévhez – vers- és novellapályázatot írt ki 45. életévüket még be nem töltött alkotók részére új művek létrehozására.

12 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!