2017. május 26., péntek, Fülöp, Evelin napja

Címke: Arany János-emlékév

7 cikk 1/1 oldal

Hatórás műsorfolyammal készül a közmédia a nemzetiségi kultúrák napjára

Hatórányi műsorfolyammal várja az érdeklődőket a közmédia vasárnap, a nemzetiségi kultúrák napján – közölte Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője az M1 aktuális csatornán szombaton.

Arany János megkeresztelésének 200. évfordulójáról emlékeztek meg

Arany János példája a szorgalom, a tanulás és a munka fontosságára hívja fel az utókor figyelmét – mondta az MTI-nek Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, aki a költőfejedelem megkeresztelésének 200. évfordulójáról megemlékező református istentiszteleten és koszorúzáson vett részt vasárnap Nagyszalontán.

Nem harcolni, de maradandót írni

A Magyar Tudományos Akadémia Arany János születésének 200. évfordulóján tartotta az Arany János-emlékév ünnepélyes megnyitóját a költő szülőhelyén.

Még mindig komoly feladat Arany János munkájának kutatása

Arany János munkájának kutatása még mindig komoly feladat, műveinek digitalizációja jelenleg is zajlik a Magyar Tudományos Akadémia koordinációjával, a Széchenyi Könyvtár közreműködésével – mondta el Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, az Arany János Emlékbizottság titkára csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorán az Arany János emlékév megnyitásával kapcsolatban.

7 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!