2017. május 1., hétfő, Fülöp, Jakab napja

Címke: Antonio Tajani

11 cikk 1/2 oldal

Tajani Londonban: először az EU-állampolgárok jogairól kell megállapodni

Az Európai Parlament (EP) elnöke szerint a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről folytatandó tárgyalásokon először a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok, illetve az uniós társállamokban élő britek jogosultságairól kell megállapodni.

Tajani: hatalmas a felelősségünk

Európai vezetők az egység és a szolidaritás jelentőségét hangsúlyozták azoknak a komoly kihívásoknak a kezelése érdekében, amelyekkel az EU ma szembenéz.

Antonio Tajani: még visszafordítható a folyamat

Elvileg még visszafordítható a brit uniós tagság megszűnésének folyamata, ehhez azonban az Egyesült Királyság mellett az EU többi huszonhét tagországának egyöntetű jóváhagyására is szükség lenne – jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament (EP) elnöke szerdán Brüsszelben.

Muscat: az EU-nak ambiciózusabbnak kell lennie a jövőben

Az Európai Uniónak ambiciózusabbnak kell lennie a jövőben ahhoz, hogy továbbra is egyedülálló eredményeket érhessen el az együttműködésnek köszönhetően – jelentette ki Joseph Muscat, az unió soros elnökségét betöltő Málta kormányfője szombaton Rómában, az unió elődszervezeteit megalapító szerződések aláírásának 60. évfordulójára összehívott EU-csúcstalálkozón.

Antonio Tajani: azért kell dolgoznunk, hogy jobban működjön Európa

Az Európai Parlamentnek, minden uniós intézménynek és valamennyi uniós polgárnak azon kell dolgoznia, hogy jobban működjön Európa, mert egy gyengülő Európa nem képes megoldani az előtte tornyosuló problémákat – jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament (EP) elnöke az Állampolgári parlament nevet viselő brüsszeli rendezvényen elmondott beszédében kedden.

11 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!