2017. augusztus 22., kedd, Menyhért, Mirjam napja

Címke: alkotmánybíróság

10 cikk 1/1 oldal

Felfüggesztették a pert

Felfüggesztette a terrorcselekménnyel vádolt, első fokon tizenhárom évre ítélt Budaházy György és társai ellen indított büntetőeljárást. a Fővárosi ítélőtábla.

Egyre többen szavaznának a függetlenség ellen Katalóniában

Egyre többen szavaznának a függetlenség ellen Katalóniában; a katalán kormány megbízásából készült, pénteken nyilvánosságra hozott legfrissebb hivatalos közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 49,4 százaléka nem támogatja az elszakadást Spanyolországtól.

Nyugdíjba vonulnak a „helsinkis” bírák

Idén nyugállományba vonulnak azok a bírák, akiket a Magyar Helsinki Bizottság képviselt a strasbourgi emberi jogi bíróság előtt Magyarországgal szemben.

Voks előttem, voks utánam

Se szeri, se száma a magyar parlamenti választási rendszer „igazságtalanságával” foglalkozó megszólalásoknak – sőt vannak, akik még mozgalmat is indítottak zagyvás-gálvölgyis videóval.

Levelező tagozat az Alkotmánybíróságon

Az Alkotmánybíróság honlapjának tanúsága szerint – történetesen a CEU ügyében – sorra érkeznek az olyan levelek, amelyek feladói a bíróság barátjának tekintik magukat.

Ötezer euró a német apasági nyilatkozatért

Az országba többnyire turistavízummal érkező terhes nőknek ötezer euróért német állampolgárságú férfiak állítanak ki apaságot elismerő nyilatkozatot.

10 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!