2017. július 21., péntek, Dániel, Daniella napja

Címke: alkotmány

8 cikk 1/1 oldal

Nem sérti a román alkotmányt a kórházi anyanyelvhasználat törvénymódosítása

Nem sérti a román alkotmányt az a törvénymódosítás, amely a kisebbségek anyanyelvét ismerő személyzet alkalmazására kötelezi a kórházakat és szociális egészségügyi intézményeket ott, ahol jelentős számú kisebbségi közösség él – állapította meg egyhangúlag szerdán a bukaresti alkotmánybíróság.

Új alkotmány elfogadását szorgalmazza Andrzej Duda lengyel államfő

Egy új alaptörvényről tartana jövőre népszavazást Andrzej Duda; a lengyel államfő a 226 éve elfogadott első lengyel alkotmány évfordulója alkalmából tartott állami megemlékezésen beszélt erről Varsóban, azt hangsúlyozva, hogy a lengyeleknek joguk van véleményt nyilvánítani a húsz éve érvényben lévő jelenlegi alkotmányról.

A török államfő ismét a kormánypárt tagja lett

Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden ismét a kormányzó Igazság és Fejlődés Párt (AKP) tagja lett, miután a hatalmát kiterjesztő alkotmánymódosításról döntő április 16-i népszavazás ezt lehetővé tette és a párt meghívta soraiba – jelentette az NTV török hírtelevízió.

A török államfő jelentkezni fog a kormánypártba

Az elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-i török népszavazás végleges eredményének kihirdetése után Recep Tayyip Erdogan török államfő jelentkezni fog a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártjába (AKP) – jelentette be Ibrahim Kalin török elnöki szóvivő hétfőn az államfő ankarai palotájában tartott sajtótájékoztatóján.

Erdogan május közepén találkozik Trumppal

Recep Tayyip Erdogan török elnök május közepén találkozik Donald Trump amerikai elnökkel az Egyesült Államokban – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség a török államfő televíziós nyilatkozatára hivatkozva.

8 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!