2017. január 19., csütörtök, Sára, Marió napja

Címke: Aleppó

87 cikk 1/9 oldal

Ünneplő tömegbe ágyúztak a Szíriában

Ketten meghaltak csütörtökön az észak-szíriai Aleppó keleti felében becsapódott ágyúlövedékektől, nem messze a város főterétől, ahol a damaszkuszi rezsimet támogató emberek több ezres tömege ünnepelte a kormányerők decemberi aleppói győzelmét.

Moszkva megkezdte a csapatkivonást Szíriából

Elsőként a Kuznyecov admirálisról elnevezett repülőgép-hordozó cirkáló és a kötelékébe tartozó hadihajók távoznak a polgárháború sújtotta ország felségvizeiről.

Ezrek térnek vissza Kelet-Aleppóban lévő szétlőtt otthonaikba

Ezrek kezdtek visszatérni a korábban felkelők uralta kelet-aleppói városnegyedekben szétlőtt otthonaikba, dacára a fagyos időjárásnak és a „minden képzeletet felülmúló” háborús pusztításoknak – mondta Szajjad Malik, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) Szíriáért felelős képviselője a Reutersnek adott helyszíni interjújában.

Dzsihadisták épületére mértek légicsapásokat Szíriában

Legalább huszonöt ember meghalt a Dzsabhat Fatah as-Sám (korábbi nevén Dzsabhat an-Nuszra) nevű szélsőséges szervezet egyik épületére mért légicsapásokban a szíriai Idlíb tartományban – jelentette kedden az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű civil szervezet.

Lebombázott babák

Aleppóval kapcsolatban kételkedésre ad okot, hogy számos sokkoló fotóról kiderült: a szíriai várostól távol, teljesen más szituációban készültek.

87 cikk 1/9 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!