2017. július 26., szerda, Anna, Anikó napja

Címke: áfa

13 cikk 1/2 oldal

Brutális béremelés jön a turizmusban

A jövedelmek kifehérítését célzó, drasztikus ágazati béremelés azért is lesz fontos versenyképességi tényező, mert rövid időn belül helyzetbe hozza a tisztességes adófizető cégeket.

Kulcsfontosságú a kedvezményes áfa megtartása a lakásépítéseknél

A minősített fogyasztóbarát lakáshitel sikerességét is veszélyeztetheti a végrehajtási törvény tavaszi módosulása, hiszen a forrást biztosító jelzálogleveleket megdrágíthatja az, hogy a befektetők bizonytalannak érzik a fedezet értékesíthetőségét – mondta Becsei András, a Magyar Bankszövetség alelnöke a Világgazdaságnak.

Vendéglátás: elvárja a kormány a béremelést

Januártól jelentős bérrendezés jöhet a turizmusban, azon belül is a vendéglátóiparban, erről a Magyar Turisztikai Ügynökség egyeztetett ágazati érdekképviseleti szervezetekkel a hétvégén.

Nőhet a halfogyasztás az adócsökkentés miatt

Az élelmiszerek áfacsökkentésében a költségvetés lehetőségeinek, teher­bíró képességének függvényében lehet előre­haladni – közölte a Földművelésügyi Miniszté­rium államtitkára.

Előnybe kerülnek a hazai termelők

Több hal kerülhet jövőre a magyar horgászvizekbe, köszönhetően annak, hogy jövőre nemcsak a halhús, hanem az élő hal forgalmi adója is öt százalékra csökken.

13 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!