2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja

Címke: áfa

9 cikk 1/1 oldal

Nőnek a bérek a vendéglátásban

Kezdődnek a jelentős béremelések a turizmusban: januártól 18-ról 5 százalékra mérséklődött az éttermi vendéglátás áfája.

A halhús lehet az új slágertermék

Az intézkedésnek köszönhetően várhatóan több százalékkal alacsonyabb áron kapható majd az élő hal és halhús, valamint a sertésbelsőség a boltokban.

Levegőhöz jutottak a termelők

Megkérdőjelezhetetlen az elektronikus áruforgalom-ellenőrző rendszer szerepe az áfacsalások visszaszorításában – mutattak rá a lapunknak nyilatkozó agrár-élelmiszeripari szakemberek.

Decemberben sok adózási teendőjük van a vállalkozásoknak

A vállalkozásoknak decemberben nemcsak a bevallási határidőkre kell figyelniük, de több döntés meghozatalára is, amelyeket később már nem, vagy csak többlet adminisztrációval lehet pótolni – hívja fel a figyelmet a Mazars.

Idén is ömlik az adó a kincstárhoz

A legfőbb ok az, hogy egyre több embernek van idehaza legális állása. – Ma Magyarországon 4,45 millió ember dolgozik, 741 000-rel több, mint a 2010-es kormányváltáskor.

Uniós áfareform: évente több mint 46 ezer milliárd forint visszaszerzése a tét

Az uniós áfareformmal egységes áfarendszer jöhet létre, amely szűkíti az eltérő szabályozás miatt kialakult kiskapukat. Az Európai Bizottság (EB) becslése szerint a tagállamokat évente nagyjából 150 milliárd euró (46,3 ezer milliárd forint) kár éri a kieső áfabevételek miatt – hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

Több százmilliós kárt okozó fesztiválszervezőket fogtak el Fejér megyében

Fesztiválszervezők ellen nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága: egy Fejér megyei férfi és két társa eltitkolta a belépőkből származó bevétel egy részét, amivel a költségvetésnek több mint 360 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

9 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!