2017. november 20., hétfő, Jolán napja

Címke: áfa

10 cikk 1/1 oldal

Idén is ömlik az adó a kincstárhoz

A legfőbb ok az, hogy egyre több embernek van idehaza legális állása. – Ma Magyarországon 4,45 millió ember dolgozik, 741 000-rel több, mint a 2010-es kormányváltáskor.

Uniós áfareform: évente több mint 46 ezer milliárd forint visszaszerzése a tét

Az uniós áfareformmal egységes áfarendszer jöhet létre, amely szűkíti az eltérő szabályozás miatt kialakult kiskapukat. Az Európai Bizottság (EB) becslése szerint a tagállamokat évente nagyjából 150 milliárd euró (46,3 ezer milliárd forint) kár éri a kieső áfabevételek miatt – hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

Több százmilliós kárt okozó fesztiválszervezőket fogtak el Fejér megyében

Fesztiválszervezők ellen nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága: egy Fejér megyei férfi és két társa eltitkolta a belépőkből származó bevétel egy részét, amivel a költségvetésnek több mint 360 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

A külföldi számlák áfájának visszaigénylése még egy hétig lehetséges

Egy hét van még a másik EU-országban történt tartózkodással kapcsolatos számlák áfájának visszaigénylésére, amit a magyar adóhatósághoz elektronikusan benyújtott kérelem segítségével, díjmentesen meg lehet tenni – hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST csütörtökön.

Olcsóbb lett a hús az áfacsökkentés után

A statisztikai adatok azt mutatják, hogy a vásárlók kosarába még ma is olcsóbban kerülhet a sertés- és csirkehús, illetve a tej és a tojás, mint az intézkedés előtt.

10 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!