2017. június 22., csütörtök, Paulina napja

Címke: adatok

16 cikk 1/2 oldal

Szaktárca: az ipari termelési adatot a dinamikus növekedés befolyásolta

Az ipari termelés adatát az előző hónapok dinamikus növekedése befolyásolta, és az, hogy három munkanappal kevesebb volt áprilisban az előző év azonos időszakához képest – mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva.

Egyelőre alacsony a részvétel a koszovói választáson is

Egyelőre alacsony a részvételi arány az előrehozott parlamenti választáson Koszovóban, 11 óráig a választásra jogosultak 8,45 százaléka járult az urnák elé, ám a várakozások szerint a 19 órai urnazárásig ez az arány 40 százalék körülire emelkedik.

Megtudhatjuk, mi mennyibe kerül

A piacfelügyelet új internetes alkalmazást indított, amelynek segítségével megalapozottabb döntést hozhatunk a biztosítások kiválasztásánál.

Inflációs és államháztartási adatok is megjelennek a jövő héten

A pünkösdi ünnepet követő négynapos munkahéten megjelenő makrogazdasági adatok közül az inflációs és az államháztartási adatok számíthatnak a legnagyobb figyelemre, ezen kívül kiskereskedelmi, ipari és külkereskedelmi statisztikák is napvilágot látnak.

KSH: öt év alatt 134 ezerrel csökkent Magyarország népessége

Öt év alatt 134 ezerrel csökkent Magyarország népessége a 2011-es népszámlálás és a tavaly októberi kis népszámlálás, úgynevezett mikrocenzus között. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán ismertetett adatai szerint október 1-jén 9 millió 803 ezer 837-en éltek az országban.

Kamatdöntés és államháztartási adatok a jövő héten

A jegybank monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülése lesz a következő hét fontos adata és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztat az államháztartás április végi helyzetéről.

16 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!