2017. április 24., hétfő, György napja

Címke: adatok

14 cikk 1/2 oldal

Lízingszövetség: jelentősen bővült tavaly az európai lízingpiac

Jelentősen bővült tavaly az európai lízingpiac, mintegy 11 százalékkal több, 312 milliárd euró értékben finanszíroztak eszközöket a lízingcégek – közölte a Magyar Lízingszövetség szerdán az európai lízingszövetség, a Leaseurope friss adataira hivatkozva.

Továbbra is stabilan vezet a Fidesz-KDNP

A legfrissebb eredmények szerint a kormányzó pártok előnye továbbra is jelentős – olvasható a Századvég Alapítvány kedden közzétett közvélemény-kutatásában.

KSH: az influenzajárvány is befolyásolhatta a halálozási adatokat

Az első hónapjában fél százalékkal kevesebb gyermek született, mint az előző év azonos időszakában. A halálozások száma 19 százalékkal növekedett a 2016. januárihoz képest. A természetes fogyás is jelentősebb az egy évvel korábbinál – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

Jelentős eredményt produkált a magyar egészségügy

Minden korábbinál alacsonyabb szintű a csecsemőhalandóság Magyarországon, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint tavaly 3,9 ezrelék volt ez a mutató, ami igen jelentős eredmény. A szakemberek szerint e jó mutató megtartása és esetleges javítása a cél egy nemzeti stratégia mentén – hangzott el a témában tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Válaszféle Kiss Tibornak III.

Az egész kivándorlási hisztéria nem más, mint egy igazi ótvaros, aljas, velejéig rothadt hazugsághegy, amit az ellenzék minden egyes szereplője hord össze.

KSH: 6,5 százalékkal nőtt az ipari termelés januárban

Januárjában az ipari kibocsátás volumene 6,5 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 1,6 százalékkal emelkedett – erősítette meg második becslése alapján kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A statisztikai hivatal jelentéséből az is kiderült, hogy januárban a mezőgazdasági termelői árak 2,6 százalékkal csökkentek az előző év azonos időszakához viszonyítva, ami a növényi termékek árának 8,9 százalékos csökkenéséből, illetve az élő állatok és állati termékek árának 9,6 százalékos növekedéséből adódott.

A Zsivány egyes és a biztonság

Azzal, hogy olyan problémákat vet fel, mint a hitelesítés, az eszközfelügyelet és a jogosultságkezelés, masszív információbiztonsági tanulságokkal is szolgál a legújabb Star Wars film.

Fontos a kártörténet ismerete

A vevők védelmét szolgálja a csalókkal szemben, ha a gépjárműimportőrök nem szolgáltatják ki a használt gépkocsik kilométer­óra-állását bárkinek.

14 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!