2017. május 26., péntek, Fülöp, Evelin napja

Címke: adatok

15 cikk 1/2 oldal

Kamatdöntés és államháztartási adatok a jövő héten

A jegybank monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülése lesz a következő hét fontos adata és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztat az államháztartás április végi helyzetéről.

Elemzők: áprilisban jelentősen csökkent az infláció üteme

Az áprilisi 2,2 százalékos infláció jóval kisebb a márciusi 2,7 százaléknál és némileg alacsonyabb a piaci várakozásoknál. A pénzromlás ütemének nagymértékű csökkenése mögött elsősorban az üzemanyagárak állnak – állapították meg az MTI által megkérdezett elemzők szerdán a KSH jelentését kommentálva.

Lízingszövetség: jelentősen bővült tavaly az európai lízingpiac

Jelentősen bővült tavaly az európai lízingpiac, mintegy 11 százalékkal több, 312 milliárd euró értékben finanszíroztak eszközöket a lízingcégek – közölte a Magyar Lízingszövetség szerdán az európai lízingszövetség, a Leaseurope friss adataira hivatkozva.

Továbbra is stabilan vezet a Fidesz-KDNP

A legfrissebb eredmények szerint a kormányzó pártok előnye továbbra is jelentős – olvasható a Századvég Alapítvány kedden közzétett közvélemény-kutatásában.

KSH: az influenzajárvány is befolyásolhatta a halálozási adatokat

Az első hónapjában fél százalékkal kevesebb gyermek született, mint az előző év azonos időszakában. A halálozások száma 19 százalékkal növekedett a 2016. januárihoz képest. A természetes fogyás is jelentősebb az egy évvel korábbinál – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

Jelentős eredményt produkált a magyar egészségügy

Minden korábbinál alacsonyabb szintű a csecsemőhalandóság Magyarországon, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint tavaly 3,9 ezrelék volt ez a mutató, ami igen jelentős eredmény. A szakemberek szerint e jó mutató megtartása és esetleges javítása a cél egy nemzeti stratégia mentén – hangzott el a témában tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Válaszféle Kiss Tibornak III.

Az egész kivándorlási hisztéria nem más, mint egy igazi ótvaros, aljas, velejéig rothadt hazugsághegy, amit az ellenzék minden egyes szereplője hord össze.

15 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!