2017. július 27., csütörtök, Olga, Liliána napja

Címke: adatok

19 cikk 1/2 oldal

BKK: az utasok adatai biztonságban vannak

Az utasok adatai biztonságban vannak – szögezte le Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

KSH: tovább nőtt az ipari termelés májusban

Májusban az ipari termelés volumene 8,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit az áprilisi 3,0 százalékos éves összevetésű csökkenést követően. Munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 6,2 százalékkal emelkedett, lényegesen gyorsabban az egy hónappal korábbi 2,5 százaléknál – jelentette szerdán második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az adatok megegyeznek a július 6-án kiadott első becsléssel.

865 millió euró volt a külkereskedelmi többlet áprilisban

Áprilisban az export euróban számolt értéke 1,9 százalékkal, az importé 0,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól a kiugró márciusi 19,0, illetve 21,3 százalékos emelkedés után – jelentette pénteken második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A külkereskedelmi aktívum 111 millió euróval mérséklődött és 865 millió eurót tett ki áprilisban az egy évvel korábbihoz képest, az egyenleg 13 millió euróval alacsonyabb az első becslésben közölt értéknél.

Szaktárca: az ipari termelési adatot a dinamikus növekedés befolyásolta

Az ipari termelés adatát az előző hónapok dinamikus növekedése befolyásolta, és az, hogy három munkanappal kevesebb volt áprilisban az előző év azonos időszakához képest – mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva.

Egyelőre alacsony a részvétel a koszovói választáson is

Egyelőre alacsony a részvételi arány az előrehozott parlamenti választáson Koszovóban, 11 óráig a választásra jogosultak 8,45 százaléka járult az urnák elé, ám a várakozások szerint a 19 órai urnazárásig ez az arány 40 százalék körülire emelkedik.

19 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!