2017. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/zavartalan-legminoseg-merese-2205178/

Zavartalan a légminőség mérése

Folyamatosan mérnek a műszerek, és a szakemberek elemzik az adatokat a budapesti légszennyezettséggel kapcsolatban – jelentette ki lapunkhoz eljuttatott közleményében a Pest Megyei Kormányhivatal. Mint írták, az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat kormányhivatal által üzemeltetett alközpontjában az adatgyűjtés során nem volt kihagyás, a szakemberek a levegő minőségében rendkívüli intézkedésre okot adó változást nem tapasztaltak sem ­augusztusban, sem szeptemberben.

Előzőleg a Levegő Munkacsoport arra hívta fel a figyelmet, hogy Budapest egyetlen mérőállomásáról sem érkeznek légszennyezettségi adatok ­augusztus 18. óta. A szervezet állítása szerint 25 napja a 12 automata mérőállomás egyikétől sem juthatnak hozzá semmiféle adathoz a fővárosi levegő minőségéről sem a hivatalos szervek, sem az állampolgárok, sem a civil szervezetek.

Ezzel kapcsolatban a kormányhivatal arról tájékoztatott, hogy augusztus 18-án áramkimaradás történt az alközpontban. Emiatt informatikai probléma lépett fel, aminek következtében a mért adatok nem jutnak el az országos mérőhálózat nyilvános felületére. A probléma kizárólag a publikus felületre történő adatátvitelt érintette. – A műszaki meghibásodást követően a kormányhivatal megtette a szükséges intézkedéseket az adatszolgáltatás mielőbbi helyreállítására. A számítógépeket már megjavították, jelenleg a rendszert tesztelik és az adatbázist telepítik. A hét második felében várhatóan a teljes helyreállítás befejeződik – hangsúlyozták.

Hirdetés

Kiemelt

Hosszabb a szezon a Balatonnál

A hazai kereskedelmi szálláshelyek vendégeinek 15,3 százalékát, vendégéjszakáinak 20 százalékát regisztrálták az év első hét hónapjában a Balatonon.

Poszt-trauma

Divatdiktátorok szeszélye vagy tudatos provokáció?

Ön felvenné ezeket a ruhadarabokat?

Az emberéletekkel igenis el kell számolni

Hány halott kell még a bevándorláspártiaknak?

A próféta lenyomta az angolokat

Muhammad a legnépszerűbb név Angliában.

Óriásplakátokkal számolja fel önmagát a Jobbik?

Jöhet a fél évig tartó mocskolódás 1100 óriásplakáton.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!