2018. január 17., szerda, Antal, Antónia napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/vona-nem-erdekel-ki-jobb-es-baloldali-2373073/

Vona: Nem érdekel, ki jobb- és baloldali

A rossz időre hivatkozva elmaradt az ellenzéki tüntetés
A Jobbik elnöke ünnepi beszédében teljes körű összefogásra szólított fel a kormány leváltásáért, hangsúlyozva, hogy nem ér­dekli, ki mérsékelt és ki radikális, hogy ki konzervatív és ki liberális. A miniszterelnököt ostorozta a DK elnöke, míg az LMP új politikát sürgetett. A Momentum a korrupt politikusok elszámoltatását ígérte, a Gulyás Márton-féle Közös Ország Mozgalom viszont az eső miatt lemondta a meghirdetett tüntetését.

– Míg 1956-ban a külső hatalom mellett a belső hatalmaskodóktól is meg kellett védeni a hazát, ma nem a külső hatalom a veszélyes, hanem a belső hatalmaskodók, vagyis Orbán Viktor – kezdte ünnepi beszédét a Jobbik elnöke. Vona Gábor a Corvin közben összegyűlt legfeljebb kétszáz érdeklődőnek úgy fogalmazott: a fiatalok menekülnek az országból, de nem a Soros-terv, hanem az Orbán-terv miatt. – Ha a Soros-terv a bevándorlás terve, akkor az Orbán-terv az elvándorlásé – mondta a Jobbik elnöke, aki mindenkit megnyugtatott, hogy Vona-terv is van az előző kettő megakadályozására. Mint mondta, Soros tervét a határőrséggel és az alaptörvény-módosítással „ki lehet pipálni”, míg az Orbán-tervvel szemben elég leváltani a kormányt.

Fotók: Katona Vanda

– A Jobbik az egyetlen kormányváltó erő, amely politikai hovatartozástól függetlenül vár mindenkit. A legfontosabb dologban kell csak egyetértenünk, ami az Orbán-kormány leváltása. Engem már nem az érdekel, hogy mi az, ami szétválaszt, hanem az, hogy mi az, ami összeköt. A szakadék szélén ne kezdjünk el vitázni apróságokon. Nem érdekel, hogy ki jobb- és baloldali, ki mérsékelt és radikális, hogy ki konzervatív és ki liberális – hangoztatta Vona.

Mindössze kétszázan gyűltek össze a Corvin közben

A Jobbik elnökének szavai emlékeztetnek Gyurcsány Ferenc több korábbi hasonló megnyilatkozására. Az egy­kori miniszterelnök 2005-ös parlamenti nyitó­beszédében például úgy fogalmazott: „Alig hiszem, hogy akadna köztünk bárki, aki ne tudná hosszan sorolni, ami megkülönbözteti egymástól a szociáldemokratát, a szabad­elvűt és a konzervatívot. Többeket hozna azonban zavarba, ha azt kellene sorolni, mi a közös bennünk. Engem a hely és az idő is arra int, hogy elsőként azt vegyem számba, miben hiszünk mi közösen” – mondta 12 évvel ezelőtt Gyurcsány.

A volt kormányfő egyébként tegnap a DK születésnapját is ünneplő beszédében azt mondta: „A mai Demokratikus Koalíció jobban hasonlít az 1988-as Fideszhez, mint a mai Fidesz egy hasonló nevű egykori pártra.” Szerinte Orbán Viktor nem 1956 és 1990 örököse, hanem elárulója.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje tegnap este Debrecenben pártja ’56-os megemlékezésén arról beszélt, hogy ma Magyarországon új politikára van szükség, amely „az emberekhez szól, az emberekre összpontosít és emberléptékű”.

Legfeljebb kétszázan vettek részt a Momentum Szabadság téri megemlékezésén. Soproni Tamás, a párt alelnöke beszélt az olimpia megrendezése elleni aláírásgyűjtés sikeréről és azt ígérte, hogy ha kormányra kerülnek, elszámoltatják a korrupt politikusokat.

A rossz időre való hivatkozással a Közös Ország Mozgalom lemondta az arányos választási rendszerért meghirdetett tüntetését, noha korábban Gulyás Márton úgy fogalmazott: „ha a kormány ősszel sem tér jobb belá­tásra, akkor olyan szinten fogjuk felbontani az együttműködést az államhatalommal, hogy Orbán Viktoréknak kikerülhetetlenül fel kell ismerniük: ha nem hátrálnak ki az álláspontjuk mögül, annak olyan súlyos ára van, amelyet nem éri meg vállalni”.

Kiemelt

Sztárok a Nappaliban

A január eleji, idén harmadszorra megrendezett program során több mint száz pécsi együttes lepi el a belvárosi kocsmákat és szórakozóhelyeket.

Poszt-trauma

Űrhajóval még nem jöttek

A bevándorlás egy álprobléma.

A király meztelen!

A szakáll nem elég.

Az áruházlánc ismét felháborító dolgot tett

Ezekkel a keresztekkel csak a baj van.

Pink

A férfimezőny jelentős része babának öltözött.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!