2017. november 21., kedd, Olivér napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/vona-gabort-valasztana-az-uj-foszerkeszto-2454037/

Vona Gábort választaná az új főszerkesztő

Már kinevezése napján, azaz tegnap letette a voksát a Jobbik mellett a Magyar Nemzet új főszerkesztője, Schlecht Csaba, aki a 24.hu-nak adott interjúban kijelentette: „Sokkal jobban szeretném, ha 2018 után nem Orbán Viktornak, hanem Vona Gábornak hívnák az ország miniszterelnökét.”

A Hír TV Zrt., a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. és a Lánchíd Rádió Kft. közleménye tegnap délelőtt adta hírül, hogy azonnali hatállyal távozik posztjáról a Magyar Nemzet főszerkesztője, D. Horváth Gábor, akinek helyét a Lánchíd Rádió ügyvezető-főszerkesztője, Schlecht Csaba veszi át. A Simicska Lajoshoz köthető, mint azt már többször megírtuk, veszteséget termelő médiabirodalomban nem ez volt az egyetlen változás.

Faragó Csaba, az ÁPV Zrt. és az MVM Zrt. korábbi vezetője, Magyarország volt rendkívüli és meghatalmazott szingapúri nagykövete váltotta Simicska Ádámot a Magyar Nemzet napilapot kiadó és az Mno.hu hírportált üzemeltető Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. társügyvezetői posztján. A Hír TV Zrt. igazgatósága egyidejűleg egy taggal bővült, ugyancsak Faragó Csaba személyében, aki a jövőben a Hír TV vezérigazgatói tisztségét is ellátja. Pauwlik László, a Hír TV Zrt. korábbi vezérigazgatója – Tarr Péter műsorokért felelős vezérigazgató-helyettes mellett – a társaság vezérigazgató-helyetteseként folytatja munkáját.

Schlecht Csaba egyébként Simicska Lajos egyik leghűségesebb embere, akinek médiakarrierje csupán két és fél éve indult. Simicska a 2015-ös G-napon, amikor médiabirodalmának vezetői mind felmondtak, úgy nevezte ki bizalmi emberét a megüresedett rádió-főszerkesztői posztra, hogy az egyáltalán nem rendelkezett szakmai tapasztalatokkal.

Hirdetés

Kiemelt

Tovább szépül a Budakeszi Vadaspark

A tervek szerint bővítik a Budakeszi Vadaspark területét, ahol a látogatók megnyerése érdekében folyamatosan fejlesztenek.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!