2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/vona-ez-az-egesz-nemhavasrol-szol-hanem-rolam-2542702/

Vona: Ez az egész nem Havasról szól, hanem rólam

Nem is a bérunió a legfontosabb eszköz a fiatalok itthon tartásához – árulta el Vona Gábor saját könyvének bemutatóján, amelyen a szerző, Havas Henrik nem jelent meg. A Jobbik-barát sajtónak rendezett eseményen a pártelnök közölte: pártja követi őt, a néppártosodás lezárult. Közben Varga-Damm Andrea, veszprémi képviselőjelölt megfenyegette azokat, akik szembe mernek menni Vonával.

A kormánypárti média politikai eseményt kreált egy egyszerű könyvbemutatóból, és kihasználta azt, anélkül, hogy elolvasták volna a könyvet – ezzel az indokkal maradt távolt tegnap Havas Henrik a Jobbik elnökéről írt könyvének bemutatójáról. Vona Gábor némiképp értetlenül áll Havas távolmara­dása előtt, ugyanis – mint mondta – ez az egész nem róla szól. – Ezt ő is nagyon jól tudja, és ezzel együtt döntött úgy, hogy nem jön el.

Ez a Jobbik elleni támadásról szól; ami most történik, az politikai terrorizmus, hogy mindenki féljen – jelentette ki Vona, aki hamar túllépve az író távolmaradásán, hosszasan reklámozta a könyvet. A pártelnök beszélt arról, hogy a fideszes szavazók általában konzervatív, keresztény emberek, mint amilyen ő maga is, de úgy érzi, a fideszesek elzárkóznak minden új impulzus elől, mégpedig azért, mert nem hisznek a saját értékrendjükben.

A könyvbemutatón az is kiderült végre, a fiatalok nem is azért hagyják el az országot, mert itt nem tudnak meg­élni, vagyis már nem is a bérunió a legfontosabb eszköz arra, hogy itthon tartsák őket. – Nemrégiben találkoztam egy bankár fiával, aki maga is ezen a pályán dolgozik, félig külföldön él. Nem azért, mert itthon keveset keres, hanem a légkör miatt, amit nem bír elviselni – fogalmazott Vona, aki arra is kitért, hogy a néppártosodás folyamata lezárult, a Jobbik egy nagy párt, és a tagság követi őt.

Mindennek némiképp ellentmond mindaz, ami az utóbbi napokban a Jobbik háza táján érzékelhető. Ismert, Morvai Krisztina szakítása után több jobbikos is felszólalt a jogász mellett. Persze vannak, akik támogatják Vona politikáját. Ilyen a Simicska Lajossal jó viszonyban lévő Varga-Damm Andrea, aki teljes mellszélességgel állt ki elnöke mellett.

„Egy biztos, ha bármikor meglátom azt, hogy szervezkednek Vona Gábor ellen, vagy megpróbálják külső személyekkel személyét hitelteleníteni, velem találják magukat szembe” – írta közösségi oldalán a Jobbik veszprémi képviselőjelöltje, aki szerint van „jó pár önértékelési zavarral küzdő ember, aki úgy gondolja magáról, hogy tudná ezt a pártot vezetni, de nem tudná, bázisa sem lenne”. Aki arra számít, hogy egy esetleges kudarc esetén Vona lemond, rosszul számít. Mi ezt nem engedjük meg – áll a jelölt bejegyzésében.

Kiemelt

Boldogságügyi miniszter

Időről időre megjelennek boldogságindexek, amelyek a különböző országok közt állítanak fel rangsort, hogy hol boldogabbak, hol szomorúbbak az emberek. Mi ez utóbbiak közt szereplünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!