2017. május 29., hétfő, Magdolna napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/visszautasitotta-kabinet-freedom-house-vadjait-1546225/

Visszautasította a kabinet a Freedom House vádjait

A Freedom House egy Soros György által finanszírozott szervezet. A kormányt nem lepte meg, hogy az amerikai milliárdos üzletember által támogatott intézmény Magyarországot támadja – reagált a Kormányszóvivői Iroda a jelentésre.

A populizmus hamis ígérete című, 2017-es beszámolóban egy teljes fejezetet szentelnek a félig megszilárdult demokráciákhoz sorolt Magyarországnak és a konszolidált demokráciák között számon tartott Lengyelországnak, amelyek szerintük az ígéretes kezdés után jelentős visszaesést könyvelhetnek el. Úgy fogalmaztak: összesítve jelenleg Magyarországon a legsiralmasabb a demokratikus intézmények helyzete a közép-európai régióban. A 2007-ben még régiós éllovasnak számító államban romlott a demokráciamutató a legnagyobb mértékben az elmúlt tíz évben (1,4 pontos visszaesés) – tették hozzá. Úgy vélik, a 2018-as választások közeledtével a Fidesz a civil társadalom felé fordítja a figyelmét, és a külföldről támogatott szervezetek felszámolásával fenyeget.

A Kormányszóvivői Iroda leszögezte: hazánkban a sajtószabadság teljes mértékben érvényesül, minden politikai vélemény teret kaphat és megjelenhet a magyar sajtóban. Ugyanerről beszélt Kósa Lajos is, aki szerint „Magyarországon a szólásszabadság töretlen, a magyar demokrácia életerős, virágzik és jól van”. A Fidesz frakcióvezetője rámutatott: amikor a Soros Györggyel kapcsolatos viták Magyarországon csúcsosodnak, nem meglepő, hogy az üzletember által finanszírozott szervezet nem állít ki jó bizonyítványt rólunk. Szerinte a felméréskészítési metódus is számos ponton vitatható. – Két román politikus beszélget. Az egyik megkérdezi a másiktól: Hallottad, hogy öt pontot javítottunk a nemzetközi korrupciós listán a Transparency International szerint? Erre a másik azt mondja: Igen, hallottam, nem volt olcsó – érzékeltette aggályait Kósa Lajos.
A DK közleménye szerint Orbán ócska kis féldiktatúrát csinált az országból, hazánkat mára Oroszországhoz és Törökországhoz hasonlítják.

Hirdetés

Kiemelt

Cseh újságírónő: Orbánnak lett igaza

Az emberek az alternatív média felé fordulnak, mert a tradicionális sajtó olykor elhallgatja a tényeket, vagy pedig színesíti a valóságot.

Poszt-trauma

Egyre bővül a putyinisták listája

Mindenki, aki találkozik az orosz elnökkel, vagy csak Orbán?

Botka nem ismeri Magyarország államformáját!

Óvodásokhoz szólt Botka beszéde.

A kép, amitől a nemzeti oldalnak elállt a lélegzete

Titokzatos öltönyös alak tűnt fel a First Ladyk csoportképén.

Újabb szintet lépett a liberális idiotizmus

Teljesen természetes az iszlamista terror.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!