2017. szeptember 24., vasárnap, Gellért, Mercédesz napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/visszakoltozik-regi-otthonaba-kuria-2210092/

Visszaköltözik régi otthonába a Kúria

A Kossuth tér rekonstrukciójának következő lépéseként a Steindl Imre-program keretében felújítják az Igazságügyi palotát. Erről írt alá tegnap közös szándéknyilatkozatot a Kúria, a Legfőbb Ügyészség és az Országos Bírósági Hivatal vezetője. A megállapodás értelmében közösen képviselik egymás érdekeit a rekonstrukció során.

A projekt megvalósulása után a Kúria visszaköltözhet a Kossuth téri épületbe, amely most a Néprajzi Múzeumnak ad otthont. A Kúria elnöke az aláírást követően azt mondta: korábban elképzelhetetlennek gondolta, hogy a legfőbb bírói fórum fél évszázad után visszakerülhet az eredeti helyére, amelyet 1949-ben a kommunista diktatúra megszüntetett.

Polt Péter legfőbb ügyész kiemelte, hogy az elképzelés legfontosabb szereplője a magyar kormány: 2012-ben Orbán Viktor miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy a Kúria vissza fog költözni a Kossuth térre. Az Országos Bírósági Hivatal elnöke azt mondta: az Igazságügyi palota visszanyerheti eredeti szerepét a nemzet főterén.

Hirdetés

Kiemelt

Martin Schulz vádaskodni kezdett a bukás után

Botrányosnak nevezte Angela Merkel német kancellár választási kampányát Martin Schulz szociáldemokrata (SPD) pártelnök a vasárnapi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás után a törvényhozásba bejutott pártok vezetőnek televíziós fórumán.

Poszt-trauma

Divatdiktátorok szeszélye vagy tudatos provokáció?

Ön felvenné ezeket a ruhadarabokat?

Az emberéletekkel igenis el kell számolni

Hány halott kell még a bevándorláspártiaknak?

A próféta lenyomta az angolokat

Muhammad a legnépszerűbb név Angliában.

Óriásplakátokkal számolja fel önmagát a Jobbik?

Jöhet a fél évig tartó mocskolódás 1100 óriásplakáton.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!