2017. november 24., péntek, Emma napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/visszakoltozik-regi-otthonaba-kuria-2210092/

Visszaköltözik régi otthonába a Kúria

A Kossuth tér rekonstrukciójának következő lépéseként a Steindl Imre-program keretében felújítják az Igazságügyi palotát. Erről írt alá tegnap közös szándéknyilatkozatot a Kúria, a Legfőbb Ügyészség és az Országos Bírósági Hivatal vezetője. A megállapodás értelmében közösen képviselik egymás érdekeit a rekonstrukció során.

A projekt megvalósulása után a Kúria visszaköltözhet a Kossuth téri épületbe, amely most a Néprajzi Múzeumnak ad otthont. A Kúria elnöke az aláírást követően azt mondta: korábban elképzelhetetlennek gondolta, hogy a legfőbb bírói fórum fél évszázad után visszakerülhet az eredeti helyére, amelyet 1949-ben a kommunista diktatúra megszüntetett.

Polt Péter legfőbb ügyész kiemelte, hogy az elképzelés legfontosabb szereplője a magyar kormány: 2012-ben Orbán Viktor miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy a Kúria vissza fog költözni a Kossuth térre. Az Országos Bírósági Hivatal elnöke azt mondta: az Igazságügyi palota visszanyerheti eredeti szerepét a nemzet főterén.

Hirdetés

Kiemelt

Európa Liga: Szalai piros lappal „tért vissza”, a Hoffenheim kiesett

A közel három hónapos kényszerpihenő után visszatért magyar válogatott labdarúgó csapata, a Hoffenheim 3-1-re kikapott a Braga vendégeként.

Poszt-trauma

Feledy Péter a közmédiát ekézte

„Pitibb”, de a mindennapi életet befolyásoló dolgok hiányoznak

Vona legújabb fordulata

Mikor füllent a Jobbik elnöke?

Dollármilliókat áldozott a legénység kiképzésére Soros György

Szemináriumok, tanfolyamok, közvélemény-formálás.

Árulkodó kép Kennedyről

Örökkévalóság fekete keretben.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!