2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/veszelyben-zuglo-jovo-evi-budzseje-2583712/

Veszélyben Zugló jövő évi büdzséje

A polgármester hivatali idején kiürült a városrész kasszája
Üres az MSZP miniszterelnök-jelöltségét elvállaló Karácsony Gergely által vezetett Zugló kasszája. A kerület jövő évi költségvetése számos ponton igen jelentős kockázatokat rejt, szinte minden forrás elmegy három park felújítására és a polgármester szívügyének tekintett kerületi szociális minimáljövedelemre, ami nem más, mint évi több száz millió forint ingyenpénz.

– Igen nagy kockázatot jelent Zugló számára az, hogy Karácsony Gergely polgármester az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként több hónapos országos kampányba kezd, és nem marad elég ideje, figyelme a helyi ügyekre – nyilatkozta lapunknak Rozgonyi Zoltán alpolgármester. A XIV. kerületi fideszes politikus szerint a 2018-as költségvetés több ponton is veszélyben van.

– A jegyző felhívta a figyelmet arra, hogy a jövő évi kerületi büdzsé több sebből is vérzik, a bevételi oldalon az úgynevezett optimista és realista számítás között mintegy nyolcmilliárd forint eltérés van – hívta fel a figyelmet a probléma nagyságára az alpolgármester. Hozzátette: van olyan számítás, amely szerint a jövő év második felétől finanszírozási problémák lehetnek a kerületben. A politikus szerint helyes az a megállapítás, hogy üres a kassza. Rozgonyi Zoltán úgy látja, hogy visszatért a 2010 előtti baloldali vezetésre jellemző felelőtlen gazdálkodás.

Kurucz Árpád

A kerület vezetője a Fidesz szerint felelőtlenül gazdálkodik

– Hibás a szociálisan rászorulóknak nyújtott minimáljövedelem koncepciója is, ami a mintegy négyszáz kedvezményezett esetében csak kiadást jelent és nem ösztönöz a visszatérésre a munka világába, ráadásul olyan gazdasági helyzetben, amikor óriási a kereslet a munkáskezekre – fogalmazott a fideszes politikus. Szavai szerint a Karácsony képviselte társadalomkép a migránsok befogadására, az elvárások nélküli szociális támogatásokra alapoz, ami országos szinten a zuglóihoz hasonló problémákat okozna, és rövid időn belül minden tartalékát felélné az ország. Mint mondta, az MSZP–Karácsony furcsa „koalíció”, amelynek kétséges a tartóssága, ugyanis Karácsony a polgármesteri vétó intézményét csak olyan ügyekben – öt esetben – használta, amelyeket a szocialisták is megszavaztak.

Várnai László, a CivilZugló Egyesület önkormányzati képviselője két héttel ezelőtti blogbejegyzésében szintén kritizálta a kerület pénzügyi állapotát. Mint írta, három közterület felújítására összesen 1,350 milliárd forintot költ a kerület, ami teljesen ki fogja meríteni a 2018-as költségvetés szabadon mozgatható részét. Mint írta, az önkormányzati dolgozóknak járó év végi jutalmak kapcsán a jegyző figyelmeztetett, hogy ezt nem tudják kiutalni, az önkormányzat számláján épp annyi pénz van, amiből még tudják fizetni a béreket. A bejegyzés szerint a jegyző elmondta, hogy a költségvetés bevételi oldalán súlyos mínusz mutatkozik.

A kerületben kialakult helyzettel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük Karácsony Gergelynek, és amint választ kapunk rá, közöljük.

Kiemelt

Indul a Biztonságos étrend-kiegészítő program

Februártól védjeggyel jelölik a garantált minőségű, hamisítástól mentes étrend-kiegészítőket a Biztonságos étrend-kiegészítő programnak köszönhetően.

Poszt-trauma

Ordas hazugság a holland sajtóban a magyar oktatásról

Szerintük funkcionális analfabéták a magyar diákok.

Ungár elszabadult

Pártmegbízás vagy önmegvalósítás a trollkodás?

Zavarta a terrorgyanús afgán migránst a kereszt, levette a német bíróság

Ez így korrekt Európában.

Fodor Gáborék meghökkentő közleménye

Üzenet jött a mikroszkóp alól.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!