2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/verugyeszek-verbirak-ma-koztunk-elnek-2271094/?utm_campaign=ca687b0167-hirlevel

A vérügyészek, vérbírák ma is köztünk élnek

Hány éve is volt a rendszerváltás?

Az 1956-os forradalom és szabadságharc közelgő 61. évfordulója ismét a közbeszéd részévé tette a kommunista diktatúra bűneit, a sajnálatosan elmaradt elszámoltatás, felelősségre vonás témáját.

Különösen annak a Mátsik Györgynek a példája megdöbbentő, aki mindenféle törvényes alapot nélkülözve kért halálbüntetést Mansfeld Péterre, akit 18. életévének betöltése után alig néhány nappal ki is végeztek.

Több más, hozzá hasonló ügyész és bíró mellett ez a Mátsik is háborítatlanul éli életét 27 évvel a rendszerváltás után is, mi több, magas nyugdíjban részesül.

Ezen hírek hallatán nyilván sokak zsebében kinyílik az a bizonyos bicska.
Bár Wittner Mária kezdeményezésére korábban már született döntés a megtorlók, népnyúzók nyugellátásának csökkentéséről, mivel azonban Mátsik a vérügyészként elkövetett borzalmas tettei után előbb a magyar hulladékgazdálkodás, majd a Magyar Úszó Szövetség (!) irányításában is részt vett, a kiemelt nyugdíj a törvények szerint (sajnos) jár neki.

A történet mindenesetre a kémperben hozott megdöbbentő ítélet után egy további adalék ahhoz, miért tartanak oly sokan még ma, 2017-ben is attól, hogy „ezek” egyszer még visszajönnek.

Kiemelt

Boldogságügyi miniszter

Időről időre megjelennek boldogságindexek, amelyek a különböző országok közt állítanak fel rangsort, hogy hol boldogabbak, hol szomorúbbak az emberek. Mi ez utóbbiak közt szereplünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!