2017. október 19., csütörtök, Nándor napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/valotlansagokat-allit-migration-aid-tarselnoke-2076316/

Valótlanságokat állít a Migration Aid társelnöke

Visszavonta a Magyar Időknek adott nyilatkozatát, majd egy internetes bulvárlapnak adott interjúban hazugságokat terjesztett a Migration Aid társigazgatója. Aida El-Seaghit tegnap azért kerestem meg, mert lapunk információja szerint a Debreceni Törvényszék vélelmezhető elfogultsága miatt nem alkalmazza tolmácsként az arab származású nőt.

A Soros Alapítvány támogatásával létrejött Önkéntes Központ Alapítvány által kitüntetett Aida El-Seaghi a Sztárklikknek most azt állítja: “Nem láttam a cikket publikáció előtt, nem ismertem a tartalmát, engem csak arról kérdezett messengeren a Magyar Idők újságírója, Nagy Áron, hogy mit tudok arról, hogy Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH, korábban BÁH) 10 ember embert kirúgott a tolmácsok közül.”

Az elírások, szóismétlések a portál újságírójától, Lang Alextől származnak, aki “bűn rossznak” minősítette cikkemet, amellyel szerinte az “illiberális orbáni kifacsart demokrácia haszonélvezője és kiszolgálója, a Magyar Idők szerkesztője, újabb szintet ugrott lefelé.”

A szerzőt nem kívánom kritikával illetni, egyetértek viszont azon megállapításával, hogy az újságírást elvileg meg lehet tanulni, szóval a helyzete nem reménytelen, a tanulást sosem késő elkezdeni.

Más a helyzet a Migration Aid Aidájával. Mivel számítani lehetett rá, hogy a szervezet kétes megítélésű ügyeinek feltárása miatt előbb-utóbb a Magyar Idők, vagy éppen az én személyem a céltáblájukra kerül, minden üzenetváltást mentek.

Aida El-Seaghi szerint én a BMH-s elbocsátásokra kérdeztem rá nála. A valóság ezzel szemben így nézett ki:

“Üdvözlöm! A Magyar Idők munkatársa vagyok. Nem találtam más elérhetőséget Önhöz, ezért írok itt. Úgy értesültem, hogy 2016-ban tolmácsnak jelentkezett a Debreceni Törvényszékhez, a jelentkezését azonban elutasították. Valóban így volt?”

A hölgy letegezett, ezért én is ezt a formát használtam, amikor jeleztem neki, hogy: “Nem szeretnék valótlant írni, ezért szeretném tisztázni, hogy mi történt. Én azt az infót kaptam, hogy 2016-ban jelentkeztél, de nem javasolták a tolmácskénti foglalkoztatásodat.”

Mivel fontosnak tartottam, hogy megismerhesse a cikk személyét nem érintő részleteit is, a fentieket kiegészítettem az alábbival: “Nem akarok titkolózni, arról írok, hogy az utóbbi évben a BÁH több tolmácsot is elküldött, mert úgy ítélték, hogy részrehajlóak.”

A későbbiekben elküldtem neki a nyilatkozatát, hogy szöveghűen megismerhesse, mit szeretnék idézni a beszélgetésünkből. Ő azonban a lapzárta előtt nem sokkal véleményének közlését letiltotta, hiába győzködtem arról, hogy a szavainak súlya van.

Aida El-Seaghi tehát hazudott a Sztárklikknek, hiszen nem azt kérdeztem tőle, amit állít, és állításával szemben megismerhette a riportom tartalmát is.

A Migration Aid társigazgatója azt is felhánytorgatta, hogy szerinte azt írtam róla: visszaélt a helyzetével. Ezek szerint itt is hazudik, vagy nem olvasta a cikket, esetleg szövegértési problémái vannak, akárcsak a beszámolót szemléző Index és 444.hu újságíróinak.

Íme a cikk első sora: “Tíz tolmáccsal szakította meg tavaly az együttműködést a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH), amiért helyzetükkel visszaélve megpróbáltak segítséget nyújtani az eljárás alá vont mingránsoknak”. Aida El-Seaghiról nem esik szó az elbocsátottak között, bármilyen furcsa is ez, mivel ő jelenleg is élvezi a rendőrség és a bevándorlási hivatal bizalmát, amit nem győztem egyértelművé tenni:

“Érdemes kiemelni ugyanakkor, hogy a Migration Aid társigazgatóját értesüléseink szerint a rendőrség és a BMH egyaránt hívta már fordítani. Ez azt jelenti, hogy ezek a hatóságok vagy nem tudnak arról, vagy nem foglalkoznak azzal, hogy mivel tölti szabadidejét Aida El-Seaghi.

”Végezetül hadd jegyezzem meg: az alpári támadás és az olcsó fenyegetőzés azzal, hogy jaj, de be leszek perelve, nem tántorítanak el attól, hogy tovább folytassam az átláthatatlanul működő, s legjobb meggyőződésem szerint a keresztény európai kultúrára veszélyt jelentő szervezetek ügyeit bemutató cikksorozatomat.

Hirdetés

Kiemelt

Komoly ellenzéki tömb alakul Porosenko ellen

A Mihail Szaakasvili nevével fémjelzett keddi tiltakozó megmozduláson közel ötezren voltak. Felhívásához csatlakozott két parlamenti párt is.

Poszt-trauma

Megfenyegették a baloldali kis pártokat

Teddynek tele van a hócipője és van egy tuti tippje.

Propagandaméter

TASZ képlete objektív és világos.

Karácsonyi szemfényvesztés

Itt a baloldal, hol a baloldal?

Kunhalmi és a bolsevik tempó

Régi/új koktél Soros boszorkánykonyhájából.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!