2017. június 28., szerda, Levente, Irén napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/valasztokeruleti-elnokoket-csereltek-fideszben-1664725/

Választókerületi elnököket cseréltek a Fideszben

A nagyobbik kormánypárt több helyen is új jelölteket nevezett meg
Még néhány helyen változik a fideszes választókerületi elnökök személye a következő hetekben – értesült lapunk. Megtudtuk azt is, hogy új vk-elnök van a békéscsabai és a szigetvári körzetben is.

Vantara Gyulát a békéscsabai választókerület élén Hanó Miklós váltotta, aki jelenleg a békési megyeszékhely alpolgármestere, de korábban 1998 és 2002, valamint 2010 és 2014 között tagja volt az Országgyűlésnek is, előbb FKGP-s, majd fideszes színekben. Hanó Miklós 2014 őszén ringbe szállt Békéscsaba polgármesteri székéért, de alulmaradt a független Szarvas Péterrel szemben. Új fideszes elnöke van Baranya megye 4. országgyűlési egyéni választókerületének is, Tiffán Zsoltot Nagy Csaba követte. A politikus jelenleg a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, de előzőleg Pécs alpolgármestere is volt.

Szegeden is változás lehet az egyik választókerületben, méghozzá a Csongrád 1-es körzetben Bohács Zsolt helyett lehet új képviselőjelöltje a Fidesz–KDNP-nek 2018-ban. Lapunk úgy értesült, hogy hivatalos döntés még nincs az ügyben. Sajtóhírekre hivatkozva korábban megírtuk azt is, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókerületben, Tiszaújvárosban a büntetőeljárás alá vont Mengyi Roland széke inog, de lapunk legfrissebb információi szerint továbbra is ő áll a vk élén. Ezek mellett további választókerületben is lesz még változás.

Forrás: MTI

Gulyás Gergely a Hegyvidéken, Kocsis Máté pedig a Józsefvárosban méretteti meg magát

Korábban megírtuk, hogy a budapesti 6-os választókerületben Kocsis Máté lesz a Fidesz–KDNP ország­gyűlési képviselő-jelöltje, a VIII. kerület polgármestere Vas Imre helyett indulhat a Józsefváros–Ferencváros összevont körzetben a 2018-as választáson. A budapesti 8-as választókerületben Papcsák Ferenc zuglói választókerületi elnök helyett Jelen Tamás – a XI. kerület korábbi alpolgármestere – lesz a kormánypárt jelöltje.

Papcsák lapunknak kifejtette: már 2015-ben megállapodtak Orbán Viktor miniszterelnökkel, hogy fontos gazdasági megbízatást lát majd el, erre tekintettel, összeférhetetlenség miatt nem vállalja a jelöltséget a következő választáson.

Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke – aki 2014-ben országos listán jutott mandátumhoz – most indul először egyéni jelöltként a budapesti 3-as választókerületben, a XII. kerületben. Gulyás Fónagy Jánost váltja a poszton, a választókerület elnöke Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere marad. Angyalföldön a Fidesz–KDNP Harrach Tamás XIII. kerületi önkormányzati képviselőt indítja 2018 tavaszán.

Hirdetés

Kiemelt

Hackertámadás ért Ukrajnában több bankot és szolgáltató vállalatot

Az ukrán jegybank honlapján közölte, hogy az érintett bankoknál emiatt nehézségekbe ütközik ügyfeleik kiszolgálása.

Poszt-trauma

Mini G-nap

Kíváncsian várjuk a G-ző politikus felívelő karrierjét.

Óriási meglepetés az Amnesty Internationaltől!

Meglepődtünk.

Minden áron bele akartak rúgni a Fideszbe ballibék

A nagy leleplezés.

A „függetlenség”

Ha kormányellenes, akkor az a ballib médiában hírnévre váltható.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!