2017. szeptember 19., kedd, Vilhelmina napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/valasztasi-strategiarol-targyaltak-kepviselok-2212864/

A választási stratégiáról is tárgyaltak a képviselők

Szerda délután megkezdődött Velencén a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülése. Az őszi parlamenti ülésszakot megelőző tanácskozás első napján Orbán Viktor miniszterelnök tartott előadást.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselőinek tanácskozásával kezdődött meg a kormánypártok kihelyezett frakcióülése Velencén. A kisebbik kormánypárt tanácskozásának legfontosabb témája a jövő évi választási stratégia átgondolása volt. A KDNP szeretné a következő időszakban a korábban már sikeresen módosított fogyasztóvédelmi törvényt újabb területekre kiterjeszteni. A kormánnyal összehangolva folytatnák a családok életkörülményeinek javítására tett intézkedések bővítését is. Szó esett továbbá az üldözött keresztényekről és a demográfiai helyzetről, valamint hangsúlyozták a civil szervezetekkel való kapcsolattartás jelentőségét.

Fotó: Teknős Miklós

Kósa Lajos leköszönő frakcióvezető motorral érkezett

A frakcióülésen megemlékeztek a júniusban elhunyt Rubovszky Györgyről, majd a jelenlévők támogatták, hogy a KDNP-frakció tagja legyen a hétfőn esküt tevő Gaal Gergely. Este héttől Orbán Viktor miniszterelnök tartott előadást a Fidesz és a KDNP képviselői előtt. A kormányfőnek a közös plenáris ülésen tartott beszédében – a korábbi információk szerint – egyebek mellett szó volt a kötelező betelepítési kvótáról, az ezzel kapcsolatos európai bírósági döntésről és a migránsválság kérdéséről.

A kormánypártok kihelyezett frakcióülése csütörtökön sajtótájékoztatóval kezdődik, ahol Kósa Lajos leköszönő Fidesz-frakcióvezető és Halász János, a képviselőcsoport szóvivője számol be a szerdai ülésnapról.

Ma meghallgatják az összes minisztert, illetve helyettesét a kormánypárti képviselők. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter például a kvótaper, illetve a kötelező kvóták miatti kötelezettségszegési eljárás ügyében, Pintér Sándor belügyminiszter belbiztonsági kérdésekben ad tájékoztatást – különös tekintettel a fekete-tengeri migrációs útvonal megélénkülésére –, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter pedig a frakció és a kormány előtt álló feladatokról számol be.

Hirdetés

Kiemelt

Kalmár gólokkal építkezik

Három kontinensen foglalkoztatnak klubcsapatok magyar labdarúgókat. Összeállításunkban azokra összpontosítunk, akik szóba kerülhetnek a magyar válogatott keret kialakításakor.

Poszt-trauma

Gyurcsány kíséretével a börtönbe

„Ártatlan ember” vonult be.

Van baj… és nincs baj

Egy nem kormány közeli médiummal.

Horn Gábort láthatóan nem zavarják a számok

A liberális politikus fogalomzavarban is szenved.

Mellbevágó üzenet az egykori Francia elnöktől

Már akkor látta...

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!