2017. november 20., hétfő, Jolán napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/valasztasi-strategiarol-targyaltak-kepviselok-2212864/

A választási stratégiáról is tárgyaltak a képviselők

Szerda délután megkezdődött Velencén a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülése. Az őszi parlamenti ülésszakot megelőző tanácskozás első napján Orbán Viktor miniszterelnök tartott előadást.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselőinek tanácskozásával kezdődött meg a kormánypártok kihelyezett frakcióülése Velencén. A kisebbik kormánypárt tanácskozásának legfontosabb témája a jövő évi választási stratégia átgondolása volt. A KDNP szeretné a következő időszakban a korábban már sikeresen módosított fogyasztóvédelmi törvényt újabb területekre kiterjeszteni. A kormánnyal összehangolva folytatnák a családok életkörülményeinek javítására tett intézkedések bővítését is. Szó esett továbbá az üldözött keresztényekről és a demográfiai helyzetről, valamint hangsúlyozták a civil szervezetekkel való kapcsolattartás jelentőségét.

Fotó: Teknős Miklós

Kósa Lajos leköszönő frakcióvezető motorral érkezett

A frakcióülésen megemlékeztek a júniusban elhunyt Rubovszky Györgyről, majd a jelenlévők támogatták, hogy a KDNP-frakció tagja legyen a hétfőn esküt tevő Gaal Gergely. Este héttől Orbán Viktor miniszterelnök tartott előadást a Fidesz és a KDNP képviselői előtt. A kormányfőnek a közös plenáris ülésen tartott beszédében – a korábbi információk szerint – egyebek mellett szó volt a kötelező betelepítési kvótáról, az ezzel kapcsolatos európai bírósági döntésről és a migránsválság kérdéséről.

A kormánypártok kihelyezett frakcióülése csütörtökön sajtótájékoztatóval kezdődik, ahol Kósa Lajos leköszönő Fidesz-frakcióvezető és Halász János, a képviselőcsoport szóvivője számol be a szerdai ülésnapról.

Ma meghallgatják az összes minisztert, illetve helyettesét a kormánypárti képviselők. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter például a kvótaper, illetve a kötelező kvóták miatti kötelezettségszegési eljárás ügyében, Pintér Sándor belügyminiszter belbiztonsági kérdésekben ad tájékoztatást – különös tekintettel a fekete-tengeri migrációs útvonal megélénkülésére –, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter pedig a frakció és a kormány előtt álló feladatokról számol be.

Hirdetés

Kiemelt

Elhatárolódnak a csaló webboltoktól

Elítél minden e-kereskedelmi visszaélést és kiemelt fontosságúnak tartja a vásárlók biztonságát az Ecommerce Hungary.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Agymenés a’la Bokros

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!