2017. május 1., hétfő, Fülöp, Jakab napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/valaszt-var-fidesz-4-es-metroval-kapcsolatban-1500934/

Választ vár a Fidesz a 4-es metróval kapcsolatban

Polt Péter legfőbb ügyésztől kért parlamenti írásbeli tájékoztatást a Fidesz azzal kapcsolatban, hogy hol tart a 4-es metró ügyében indult nyomozás, továbbá van-e már nyoma az ott eltűnt pénzeknek. Kucsák László, a kormánypárt országgyűlési képviselője tegnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) rendkívül komoly szabálytalanságokat talált a beruházással kapcsolatban, ahol a hűtlen kezelés, a sikkasztás, a csalás, a magán- és közokirat-hamisítás, valamint a közbeszerzési eljárási szabályok megsértésének gyanúi is felmerültek. A korrupciós botrányban mintegy 167 milliárd forint lehet érintett csalással vagy akár lopással, Magyarországnak pedig a történtek miatt 59 milliárd forintot kellene visszafizetnie Brüsszelnek – fejtette ki a Fidesz képviselője, hozzátéve, a kormány és a főváros vezetése mindent megtesz, hogy ezt az összeget csökkenteni lehessen.

A kormánypárt tudni szeretné: van-e nyoma az eltűnt pénznek

Forrás: Bach Máté

A kormánypárt tudni szeretné: van-e nyoma az eltűnt pénznek

Kucsák László arra is kitért, hogy ekkora kár nem keletkezhetett volna egyfajta „korrupciós gépezet” működtetése nélkül, és egyértelmű a korábbi MSZP–SZDSZ budapesti városvezetés és kormányok politikai felelőssége. Hangsúlyozta, szomorúnak tartják, hogy az érintettek többsége nem jelent meg az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt, a testület ülésén részt vevő Medgyessy Péter pedig nem adott egyértelmű választ a felmerült kérdésekre.

Kucsák példaként említette, hogy nem volt magyarázat annak okára sem, hogy „korábban az Als-tomtól Medgyessy Péterék 180 millió forintot kaptak”. – A nyomozásnak fel kell tárnia azt is, hogy az MSZP pártpénztárába is vándorolhatott-e pénz a 4-es metró beruházásából – hangsúlyozta Kucsák László. Szerinte ez azért merül fel, mert a szocialisták volt pénztárnokával, Puch Lászlóval „komoly nagyságrendű szerződést kötött a metróberuházás kapcsán érintett egyik cég”.

A Jobbik hat jelentést kér ki az OLAF-tól
A Jobbik fél tucat olyan jelentést kér ki az Európai Csalás Elleni Hivataltól (OLAF), amelyek vizsgálatát a magyar ügyészség vádemelés nélkül zárta le. Staudt Gábor, a párt frakcióvezető-helyettese tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Polt Péter közlése alapján értesültek arról, hogy hat, 2012–2016 között készült OLAF-zárójelentéssel kapcsolatban a magyar vizsgálatok már véget értek. A Jobbik képviselője szerint az uniós jogértelmezés alapján az OLAF-nak a büntetőeljárás hiánya miatt ki kell adnia nekik ezeket a zárójelentéseket, amelyeket a Jobbik nyilvánosságra kíván hozni.

 

Kiemelt

Kettős győzelemmel négyes döntőben a Veszprém

A Telekom Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe azt követően, hogy vasárnap 30-25-re győzött a Montpellier vendégeként.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!