2017. november 21., kedd, Olivér napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/uton-a-nyugdijpremium-2449783/

Úton a nyugdíjprémium

Kiszélesítették a kedvezményezettek körét is

A 2,75 millió nyugdíjas fele, akiknek bankszámlára érkezik az ellátás, már megkapta a nyugdíjprémiumot és a kiegészítő nyugdíjemelést is. A Magyar Posta a héten kézbesíti a járandóságot, szerdától várható a nyugdíjak házhozvitele.

– A kormány többgenerációs országot épít, és fontosnak tartja azt, hogy a jó gazdasági teljesítményből a nyugdíjasok is tudjanak részesülni. Ők a megszokott nyugdíjon felül kiegészítő nyugdíjemelést, valamint nyugdíjprémiumot is kapnak, ami a 3,5 százalékot meghaladó gazdasági növekedésnek köszönhető – mondta a minap mindezzel kapcsolatban Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

Fotó: Bach Máté

A hét folyamán kézbesíti a posta a járandóságot

Emlékeztetett arra, hogy a törvény szerint csak a nyugdíjkorhatárt betöltöttek lennének jogosultak a prémiumra, a kormány azonban nemrégiben úgy döntött, hogy mindenki megkapja, aki nyugdíjszerű juttatásban részesül. Például azok is, akiknek az ellátását a nyugdíj alapján számítják, köztük a megváltozott munkaképességűek, a fogyatékossági ellátásban részesülők, a politikai rehabilitáltak és az özvegyi nyugdíjasok. Elhangzott az is, hogy már az Országgyűlés előtt van egy törvényjavaslat, amely szerint a súlyosan beteg gyereküket legalább húsz évig ápoló szülők nyugdíjba vonulásuk után 2018-tól havi 50 ezer forint nyugdíj-kiegészítést kapnának. Ez az intézkedés 900-1000 embert érint majd.

Ismert, hogy először fizetnek nyugdíjprémiu­mot Magyarországon. A prémium mindenkinek jár, legfeljebb 12 ezer forint lehet, ezt az összeget pedig mindenki megkapja, akinek legalább 80 ezer forint a nyugdíja.

Emellett ebben a hónapban a kiegészítő emelés is jár, amely 125 ezer forintos nyugdíj esetén szintén 12 ezer forintot jelent.

Ellenzéki ígéretek, kormányzati teljesítés

Kétpilléres nyugdíjrendszert ígér kormányra jutása esetére a Demokratikus Koalíció; a munkanyugdíjat ötvenezer forintos alapnyugdíjjal egészítenék ki – ismertette Varju László alelnök tegnapi sajtótájékoztatóján. Azt mondta, sok nyugdíjas jelezte, hogy a hozzájuk érkezett pluszösszeg lényegesen alacsonyabb annál, mint amivel számoltak, illetve egyesek nem is kapták meg a nekik járó emelést. – Teljesen mindegy, mit ígérget Gyurcsány Ferenc a nyugdíjasoknak, mert mindig becsapta és most is be akarja csapni őket – reagált Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. A DK állításával ellentétben a nyugdíjak kifizetése a szokásos rendben zajlik, a banki utalások már megérkeztek, a kézbesítés pedig a postai kifizetési naptár szerint történik” – írta Hidvéghi Balázs. Hozzátette: Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, soha nem fizettek nekik nyugdíjprémiumot, és sorozatos megszorításokkal sújtották őket – tette hozzá a Fidesz kommunikációs igazgatója.

 

Hirdetés

Kiemelt

Tovább szépül a Budakeszi Vadaspark

A tervek szerint bővítik a Budakeszi Vadaspark területét, ahol a látogatók megnyerése érdekében folyamatosan fejlesztenek.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!