2017. december 12., kedd, Gabriella napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/unnepseg-magyarsag-hazaban-magyar-szorvany-napja-alkalmabol-2458414/

Ünnepség a Magyarság Házában a magyar szórvány napja alkalmából

MTI
A magyar szórvány napja alkalmából kulturális fesztivált rendeznek szerdán a Magyarság Házában Budapesten – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

A Találkozások napja elnevezésű, egész napos rendezvényre, melynek díszvendége ebben az évben Kárpátalja, az összes külhoni magyar régióból érkeznek vendégek, köztük 156 diák, őstermelő, helyi gazdálkodó vesz részt a programokon – ismertette Csibi Krisztina főigazgató. A Magyarság Háza vendége lesz Felvidék, Kárpátalja, Moldva, Erdély, Vajdaság és Muravidék szórványmagyarsága.

Délelőtt kézműves és néptáncbemutatókkal, étel- és italkóstolóval, filmvetítésekkel, kiállításokkal fogadják a különböző régiókból érkező vendégek az odalátogatókat, majd a Nemzetpolitikai Kutatóintézet tudományos konferenciája kezdődik Kárpátalja: Fókuszban a szórvány címmel. A rendezvényt gálaműsor zárja, melyben minden régió szerepelni fog – mondta Csibi Krisztina.

Az Országgyűlés 2015. november 3-án nyilvánította a magyar szórvány napjává november 15-ét, Bethlen Gábor (1580-1629) erdélyi fejedelem születésének és halálának napját.

Kiemelt

Izrael fővárosa Jeruzsálem

Először tekintsünk a nemzetközi, liberális érdekekre, melyek már köszönőviszonyban sincsenek a klasszikus szabadelvű értékekkel, ahogyan azokat anno a magyar reformkor nagyjai is vallották.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!