2017. szeptember 22., péntek, Móric napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/ujhelyi-lehet-botka-jobbkeze-1943251/

Ujhelyi lehet Botka jobbkeze

Régi motorosok és pártonkívüliek az MSZP árnyékkormányában
Kiderült, kik lennének a tagjai a Botka László által kezdeményezett árnyékkormánynak – értesült az Echo TV. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje az alternatív testülettel azt bizonyítaná, hogy tudnának kormányozni. A kereszténydemokrata Hollik István szerint a baloldal nem az emberek jövőjével, hanem a hatalmi pozíciók felosztásával foglalkozik.

Botka László fejében már összeállt, kik lennének a baloldali, szakértőnek nevezett árnyékkormánynak a tagjai. Ennek vezetője maga a miniszterelnök-jelölt, Botka lenne, aki helyetteseként Ujhelyi Istvánt, a Miniszterelnöki Hivatal volt államtitkárát nevezte meg – adta hírül az Echo TV. A csatorna úgy tudja, az oktatásügyért Hiller István volt oktatási miniszter; a mezőgazdaságért Gőgös Zoltán volt vidékfejlesztési államtitkár; az egészségügyért Komáromi Zoltán XII. kerületi háziorvos; a szociális területért Korózs Lajos volt szociális államtitkár; az uniós ügyekért Andor László volt uniós biztos; a gazdaságért pedig Pogátsa Zoltán közgazdász felelne.

Fotó: Éberling András

Az ellenzéki párt bizonyítaná, hogy tudna kormányozni

Az MSZP-s Gőgös Zoltán a televíziónak nem kommentálta a belső szivárogtatást, de nem is cáfolta azt. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke úgy reagált: „én ezeket az embereket egytől egyig tisztelem, a munkájukat elismerem, azt gondolom, hogy ők már valamit letettek az asztalra”. Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő a csatornának azt mondta, a baloldal most sem azzal foglalkozik, hogy a magyar embereknek jövőképet vázoljon fel, hanem azzal, hogy a hatalmi pozíciókat miként osszák fel. – Bevett szocialista módszerrel van dolgunk – mondta Hollik, aki szerint éppen ezért tart ott az MSZP, ahol tart.

Szakértői kormányt legutóbb 2009-ben Bajnai Gordon igyekezett felállítani, miután Gyurcsány Ferenc kabinetje megbukott. Ehhez a „szakmai vezetéshez” kötődik többek között a közszférában dolgozók bérének befagyasztása, a táppénz csökkentése, valamint a gyes és a gyed folyósítási idejének rövidítése – emlékeztetett az Echo TV.

Mint korábban lapunk megírta, komoly belső feszültséghez vezetett az MSZP-n belül, hogy Botka László – ahogy a Vasárnapi Híreknek adott interjújában elmondta – alapvetően párton kívüli, közismert szakembereket választott. Az árnyékkormány felállításának ötlete egyébként a 2014-ben alapított Deák Ferenc Körtől, a Lendvai Ildikó, Szekeres Imre és Juhász Ferenc által fémjelzett társaságtól származik. Lendvai már 2015 óta szorgalmazza egy, akár többségében párton kívüli szakemberekből álló testület felállítását, amely a jelek szerint, Botka irányításával létrejöhet.


Hollik újabb titkos szocialista széfekre gyanakszik

A kormánypártok szerint Simon Gábornak, az MSZP korábbi elnökhelyettesének titkos számlái után újabb titkos szocialista széfek bukkantak fel. A Fidesz és a KDNP választ vár arra, hogy hány rejtekhely van, jutott-e lopott pénz a szocialistákhoz, és ha igen, mennyi. Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő kifejtette: eddig Czeglédy Csaba szocialista politikus és ügyvédje is azt állította, hogy nem tart vagyont külföldön, és széfje sincs, de egy osztrák bírósági határozat igazolja, hogy az övé az a titkos osztrák széf, amiben tízmillió forint értékű aranyat rejtettek el.

Úgy tudják, a trezor kulcsát is megtalálták Czeglédy Csabánál, és ő is fizette a titkos széf díját. Hollik István megjegyezte: nem ez az első olyan ügy a szocialistáknál, ahol külföldi, titkos rejtekhelyeket alkalmaznak, hiszen Simon Gábor, az MSZP korábbi elnökhelyettese is több százmilliót rejtegetett egy külföldi bankszámlán. A politikus valószínűsítette, hogy Czeglédynek sem az eddig megtalált osztrák széf az egyetlen titkos rejtekhelye, bűnszervezetével több mint hárommilliárdot csalt el, a pénz nagy része még mindig hiányzik, ez a tízmilliónyi arany csak csepp lehet a tengerben.

A kormánypártok továbbra is választ várnak arra, hogy hol lehet a pénz többi része, az MSZP és a DK mit tud, hol vannak a Czeglédy Csaba által ellopott pénzek. Azt is kérdezik a szocialistáktól, hány titkos rejtekhely, titkos széf van, jutott-e az MSZP-nek, a DK-nek az ellopott pénzből, s ha igen, akkor mennyi. Hollik István felidézte Zuschlag János szavait is, miszerint az MSZP-ben működik egy „feketekassza”, így felmerül, hogy ebbe a titkos széfbe Simon Gábor-féle vagy Czeglédy Csaba-féle titkos pénzek vándorolhattak. Szerinte ez lehet az oka annak, hogy a szocialisták egy emberként zártak össze Czeglédy Csaba mögött.

Hirdetés

Kiemelt

Semjén Zsolt: a migráció következményeit nem lehet jóvátenni

A miniszterelnök-helyettes úgy vélekedett, hogy minden korábbinál brutálisabb kormányellenes gyalázkodásra kell felkészülni.

Poszt-trauma

Sátrazó migránsok miatt zárták be a híres egyetemet

8000 diák nem tanulhat.

Gyűlnek a fellegek a Soros-terv felett

A cenzúra agyréme fojtogatja a Wikipédiát (is).

Fény derült Jordán Tamás titkára

Ő is az utcára vonulna.

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!