2018. január 18., csütörtök, Piroska napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/ujabb-szexualis-zaklatas-az-elte-n-2478271/

Újabb szexuális zaklatás az ELTE-n

Egyes hírek szerint az elmarasztalt hallgató fogdosta a tiltakozó lányt

Szexuális zaklatás miatt figyelmeztetésben részesítette egyik hallgatói önkormányzati (HÖK-) küldöttjét az ELTE Természettudományi Karának (TTK) fegyelmi bizottsága. Az Átlátszó.hu szerint a zaklatás még az augusztusi mentortáborban történt. A TTK HÖK elnöke, Horváth Luca megerősítette, hogy a zaklató az egyik küldöttjük. Egyes hírek szerint az elmarasztalt hallgató fogdosta a panaszos lányt, aki hiába tiltakozott az abúzus ellen. A fegyelmivel elmarasztalt hallgató szerint nem történt semmi, de részleteket nem mondott.

Az ELTE-n rövid időn belül ez már a második szexuális zaklatás miatti botrány. November 9-én számoltunk be róla, hogy menesztették Mikonya Györgyöt, az ELTE dékánját, miután egy kolléganője bepanaszolta szexuális zaklatás miatt. A volt egyetemi vezető tudomásul vette az intézmény határozatát. Nem nagyon tehetett mást, hiszen az egyetem etikai határozata szerint visszaélt a hatalmi helyzetével, megsértette panaszos kollégája emberi méltóságát, csorbítva ezzel az egyetem tekintélyét.

Az egyetemen rövid időn belül ez már a második ilyen jellegű botrány (képünk illusztráció)

Fotó: Havran Zoltán

Az egyetemen rövid időn belül ez már a második ilyen jellegű botrány (képünk illusztráció)

„A folyamatos és megengedhetetlen testi közeledés, a szexuá­lis tartalmú verbális és fizikai megnyilvánulások (anélkül is, hogy azok kifejezetten erőszakosak lettek volna) a panaszosban félelmet és szégyenérzetet kelthettek. A panaszos munkahelyi hierarchiában betöltött helye, a panaszolttal fennálló munkahelyi alárendelt pozíciója, illetőleg a munkahelyével szembeni lojalitása megnehezítették a panaszolttal szembeni közvetlen hatékony fellépését, amit a panaszolt kihasznált.”

Október végén Marton László főrendezőt bocsátotta el azonnali hatállyal a Vígszínház ugyancsak szexuális abúzus miatt, miután Sárosdi Lilla színésznő október elején állt ki a nyilvánosság elé az ellene évtizedekkel korábban elkövetett zaklatás történetével. Ezt követően Kerényi Miklós Gábornak, az operettszínház rendezőjének mondtak fel azonnali hatállyal hasonló okokból. Nemrég a nemzetközi hírű orgonaművészt, Varnus Xavert érték olyan vádak, amik szexuális zaklatásról szólnak, ám ő visszautasította azokat.

Kiemelt

Okos, hűséges és egyéni

A robotok tervezése során inkább az állatok viselkedését kell alapul venni – javasolják az Eötvös Loránd Tudományegyetem Etológia Tanszék munkatársai.

Poszt-trauma

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Elképesztő információ látott napvilágot

Élő adásban vedlett álcivillé a Független Diákszervezet.

Űrhajóval még nem jöttek

A bevándorlás egy álprobléma.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!