2017. május 1., hétfő, Fülöp, Jakab napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/ujabb-lejaratasi-kiserletek-varhatok-1496824/

Újabb lejáratási kísérletek várhatók

A nemzetbiztonsági bizottság tárgyalja Jakubinyi ügyét
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a belügyminiszter lejáratását megkísérlő Jakubinyi Róbertet, ám a kormánytagok elleni karaktergyilkosság folytatódhat, a miniszterelnök is célkeresztbe kerülhet. A nemzetbiztonsági bizottság tárgyalni fog a karaktergyilkosságról.

További lejáratási kísérletek várhatók Pintér Sándor után más kormánytagok, sőt a kormányfő ellen is – tudta meg a Magyar Idők a Jakubinyi-ügyet közelebbről ismerők köréből. A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult nyomozás elegendő bizonyítékot gyűjtött össze ahhoz, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) 30 napra elrendelje Jakubinyi Róbert előzetes letartóztatását a bűnismétlés, illetve a bizonyítás meghiúsításának a veszélye miatt.

A döntés nem jogerős, Jakubinyi tagadta a bűncselekmény elkövetését, és fellebbezett. Az ügyészség szintén ellenvetéssel élt, azt indítványozva, hogy a bíróság mondja ki: fennáll a gyanúsított szökésének, illetve elrejtőzésének a veszélye is. A BKKB végzésében az áll: „a megalapozott gyanú tárgyát képező bűncselekmény elkövetési módja, jellege, az abban szereplő személyek egy jelentősebb érdekeltségi körre utalnak. A nyomozás alig egy hónapja van folyamatban, és igen széleskörű nyomozati cselekményeket igényel. Nem lehet kizárni a cselekménynek országhatárokon átívelő jellegét, a konspirált elkövetési módot, figyelembe véve Jakubinyi Róbert László gyanúsított kapcsolatrendszerét is. Emellett a gyanúsított megbízói és társai személyének azonosítására irányuló nyomozást is végezni kell.”

Forrás: Pesti Srácok

Tanyi György most házi őrizetben van, a gyanú szerint ő vitte volna külföldre a kreált dokumentumokat

Az Egymásért alapítvány milliárdos sikkasztásának központi figurája, Jakubinyi Róbert Pintér Sándorral kapcsolatos hamis dokumentumokat akart az éjszakai élet szintén jelentős szereplőjével, Tanyi Györggyel külföldre juttatni. Értesülésünk szerint Jakubinyi külföldi megbízatásból akarta elérni Tanyi szökését a házi őrizetből, hogy a férfi a nemzetközi sajtó előtt járassa le a belügyminisztert – mindehhez életveszélyesen megfenyegetve Tanyi védőjét, akit meg is akart vesztegetni.
Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke a PestiSrácok.hu-nak azt nyilatkozta, hogy zavarosnak tartja az ügyet, de a bizottság a következő ülésen napirendre veszi azt.

Jakubinyi már korábban is próbálhatott besározni fideszes politikusokat. A PestiSrácok értesülése szerint a 2010-es választások előtt például vélt vagy valós terhelő információkat adott át egyik szocialista kapcsolatának egy közismert, befolyásos fideszes politikusról, hogy ezzel segítse az MSZP-t a választások előtt. Ugyanakkor próbálkozott Schmitt Pál és Orbán Viktor ellen is adatokat gyűjteni. Azt próbálta megtudni, hogy a miniszterelnök még külföldi tanulmányai idején jelentett-e a szolgálatoknak. Egyes források szerint nem zárható ki, hogy a következő kreált lejárató „dokumentum” éppen a miniszterelnökkel lesz kapcsolatos.

Forrás: NNI

A nyomozók kedden fogták el a kiváló szocialista kapcsolatokkal is rendelkező bűnözőt

A Jakubinyi MSZP-s kapcsolatairól szóló hírekre az MSZP krémjéhez tartozó Veres János reagált a Klubrádióban, és elismerte, hogy egyszer találkozott vele. Állítása szerint Jakubinyi egy képviselői fogadóórájára ment el, ám semmilyen megállapodást nem kötöttek, nem egyezett meg vele, nem segített neki, és soha többé nem látta. Veres fontosnak tartotta megemlíteni, hogy pénzügyminiszterként indíttatta meg az eljárást az Egymásért alapítvány ellen. Erről az alapítvány másik főszereplője, Földesi-Szabó László egy birtokunkban lévő hangfelvételen azt fejtegeti 2007-ben, hogy Veres János áll az ügyük hátterében.

„Ő kapott egy információt rólunk, és úgy gondolta, ha kiderül, hogy az alapítványnak és az NBH-nak köze van egymáshoz, mi több, bűncselekményt követtek el, akkor Galamboson keresztül az ügy akkora hullámokat kavar, hogy abban meggyengül Szilvásy (Szilvásy György akkori titokminiszter – a szerk.) és Gyurcsány is. Fletó a botrány miatt lemond, és akkor a szociknál Veres lehet a góré és egyben a miniszterelnök-jelölt a következő választáson, mert a fejébe vette, hogy miniszterelnök akar lenni” – hallható a felvételen.

Kiemelt

Kettős győzelemmel négyes döntőben a Veszprém

A Telekom Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe azt követően, hogy vasárnap 30-25-re győzött a Montpellier vendégeként.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!