2017. május 27., szombat, Hella napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/ujabb-gyanusitottak-welsz-iratok-ugyeben-1718218/

Újabb gyanúsítottak a Welsz-iratok ügyében

Bissau-guineai diplomata-útlevelek és rendszámok is felbukkanhattak
Újabb öt személyt gyanúsítottak meg a nyomozó ügyészek a Welsz Tamáshoz kapcsolódó iratok miatt, így már tizenhárom terheltje van az ügynek.

Három hónap alatt újabb öt – nem közszereplő – személyt gyanúsítottak meg közokirat-hamisítással a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) az úgynevezett Welsz-ügyben, ezzel tizenháromra nőtt a gyanúsítottak száma a költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt folyó nyomozásban – értesült a Magyar Idők a főügyészség helyettes szóvivőjétől. Simon Richárd közölte: a gyanúsítások megalapozottak, ám az ezek részeként közölt tényállásról – a nyomozás érdekeire tekintettel – jelenleg nem nyilatkozhatnak. A nyomozás határideje július 14., ami meghosszabbítható.

Forrás: Bach Máté

Az elhunyt vállalkozó érdi házában is bizonyítékokat foglaltak le a nyomozók

Néhai Welsz Tamásról, kapcsolatairól és rejtélyes életmódjáról a mai napig keringenek legendák, ám az biztos, hogy komoly politikai kapcsolatai voltak. Simon Gábort, a szocialisták volt elnökhelyettesét egy a sokak által kalandornak mondott üzletembernél 2014-ben tartott házkutatás után vették őrizetbe, majd helyeztek előzetes letartóztatásba. A volt politikus ellen jelenleg is folyik a különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás miatt indult büntetőper. A házkutatások során a nyomozók egyebek mellett találtak egy, a politikus fényképével Gabriel Derdak névre kiállított bissau-guineai útlevelet, amellyel később bankszámlát nyitottak és milliókat helyeztek rá.

Welsz Tamás ezután döntött úgy, hogy átad egy teherautónyi iratot a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak. Miközben az iratokat gyűjtötték össze cége érdi telephelyén, Welsz mérget vett be, és a fővárosba tartó rendőrautó hátsó ülésén rosszul lett, majd egy mentőállomáson meghalt. A több mikrobusznyi iratot az adóhatóság rendszerezte és lajstromozta. Ezek jó része kitöltetlen vagy a hatóságok által bemondásra kitöltött bissau-guineai útlevelekről, vagy éppen helyi rendszámok vételéről szólt. Ám arról is találtak iratokat, amik felvetették tisztázatlan eredetű pénzek legalizálását az afrikai ország adóhatóságának hivatalos igazolásával. Az eddigi gyanúsítások azonban mégsem adóelkerülésről szólnak, hanem vélhetően a Bissau-Guinea nevében kiállított diplomata-útlevelekről vagy éppen diplomatarendszámokról. Politikusok – Simon Gábor kivételével – nevei eddig nem bukkantak fel a Welsz-hagyatékban.

Hirdetés

Kiemelt

A család természetes és alapvető egysége a társadalomnak

A természetes család iránti elköteleződést tartalmazó zárónyilatkozattal ért véget Budapesten a Családok XI. világkongresszusa.

Poszt-trauma

Újabb szintet lépett a liberális idiotizmus

Teljesen természetes az iszlamista terror.

Ki nem mond igazat: a ballib média, vagy Juncker?

De mi „belgák” most hova álljunk?

Botka és a kerítés

... meg Orbán, aki nem engedi be a migránsokat

Liberáliséknál a „vidékies” egy szitokszó

Ráadásul a „vidékies” és a „fiatal” is összeférhetetlen!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!