2017. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/uj-vezetot-neveznek-ki-az-emmiben-2211943/

Új vezetőt neveznek ki az Emmiben

Egyéves megbízatásának lejártával visszatér a diplomáciai pályára az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárság éléről Török Tamás. A helyét munkatársa, Azbej Tristan veszi át – tudta meg a Magyar Idők.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatása szerint Azbej Tristan az Egyesül Államokban tanult, a Közel-Keleten szerzett tapasztalatokat, korábban diplomáciai feladatokat is ellátott. Az üldözött keresztények ügyeit jól ismeri, írása is jelent meg a témában. Az általa vezetett szervezet feladatai közé tartozik a megkezdett támogatási programok sikeres lebonyolítása és szükség szerint újak indítása, valamint a folyamatos kapcsolattartás az üldözött keresztény közösségek képviselőivel.

A világon úttörőnek számító kormányzati kezdeményezés másik fontos célkitűzése, hogy a nemzetközi szervezetek figyelmét a hitük miatt üldöztetést szenvedők ügyére irányítsa – közölte lapunkkal a tárca. Az elmúlt egy évben, a közel-keleti és észak-afrikai egyházi és állami vezetőkkel történt egyeztetések nyomán, a Hungary Helps program részeként útjára indult támogatási projektek közé tartozik egyebek mellett egy kurdisztáni iskola felépítése és egy kórház gyógyszerszükségletének fedezése, templomok, valamint egy teljes település, az iraki Tell-Aszkuf városának újjáépítése.

Ezenkívül szeptemberben indult egy olyan ösztöndíjprogram is, amelynek segítségével a válságövezetekből származó keresztény fiatalok tanulhatnak magyar egyetemeken. A helyettes államtitkárság közreműködésével Magyarország azonnali orvosi segítséget nyújtott például az egyiptomi terrorcselekmények kopt sérültjeinek, de tárgyalások folynak nigériai humanitárius segítségnyújtásról is.

Hirdetés

Kiemelt

Hosszabb a szezon a Balatonnál

A hazai kereskedelmi szálláshelyek vendégeinek 15,3 százalékát, vendégéjszakáinak 20 százalékát regisztrálták az év első hét hónapjában a Balatonon.

Poszt-trauma

Divatdiktátorok szeszélye vagy tudatos provokáció?

Ön felvenné ezeket a ruhadarabokat?

Az emberéletekkel igenis el kell számolni

Hány halott kell még a bevándorláspártiaknak?

A próféta lenyomta az angolokat

Muhammad a legnépszerűbb név Angliában.

Óriásplakátokkal számolja fel önmagát a Jobbik?

Jöhet a fél évig tartó mocskolódás 1100 óriásplakáton.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!