2017. november 21., kedd, Olivér napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/uj-vezetot-neveznek-ki-az-emmiben-2211943/

Új vezetőt neveznek ki az Emmiben

Egyéves megbízatásának lejártával visszatér a diplomáciai pályára az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárság éléről Török Tamás. A helyét munkatársa, Azbej Tristan veszi át – tudta meg a Magyar Idők.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatása szerint Azbej Tristan az Egyesül Államokban tanult, a Közel-Keleten szerzett tapasztalatokat, korábban diplomáciai feladatokat is ellátott. Az üldözött keresztények ügyeit jól ismeri, írása is jelent meg a témában. Az általa vezetett szervezet feladatai közé tartozik a megkezdett támogatási programok sikeres lebonyolítása és szükség szerint újak indítása, valamint a folyamatos kapcsolattartás az üldözött keresztény közösségek képviselőivel.

A világon úttörőnek számító kormányzati kezdeményezés másik fontos célkitűzése, hogy a nemzetközi szervezetek figyelmét a hitük miatt üldöztetést szenvedők ügyére irányítsa – közölte lapunkkal a tárca. Az elmúlt egy évben, a közel-keleti és észak-afrikai egyházi és állami vezetőkkel történt egyeztetések nyomán, a Hungary Helps program részeként útjára indult támogatási projektek közé tartozik egyebek mellett egy kurdisztáni iskola felépítése és egy kórház gyógyszerszükségletének fedezése, templomok, valamint egy teljes település, az iraki Tell-Aszkuf városának újjáépítése.

Ezenkívül szeptemberben indult egy olyan ösztöndíjprogram is, amelynek segítségével a válságövezetekből származó keresztény fiatalok tanulhatnak magyar egyetemeken. A helyettes államtitkárság közreműködésével Magyarország azonnali orvosi segítséget nyújtott például az egyiptomi terrorcselekmények kopt sérültjeinek, de tárgyalások folynak nigériai humanitárius segítségnyújtásról is.

Hirdetés

Kiemelt

Leváltják Robert Mugabét

A kormánypárt hivatalosan is értesítette a múlt heti katonai puccs nyomán házi őrizetbe helyezett Mugabét, hogy megfosztották pártelnöki tisztségétől.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!