2018. január 18., csütörtök, Piroska napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/uj-osszhaderonemi-parancsnok-fehervaron-2670442/

Új összhaderőnemi parancsnok Fehérváron

A Magyar Honvédség Összhaderő­nemi Parancsnokság parancsnoki be­osztását Korom Ferenc vette át

A Magyar Honvédség Összhaderő­nemi Parancsnokság parancsnoki be­osztását Korom Ferenc vezérőrnagy vette át Huszár János altábornagytól, aki vezérkari­főnök-helyettes lesz. A tegnapi székesfehérvári ceremónián Simics­kó István honvédelmi miniszter kijelentette: harmincezer fős aktív magyar honvéd­ségi állomány felállí­tása a cél, ami 2026-ra elér­hető.

A tárcavezető hangsú­lyozta: az aktív katonák mellett húszezer fős tartalékos állományt is szeretnének felállítani 2026-ig, aminek érdekében minden járásban önkéntes területvédelmi egységeket hoznának létre. Úgy vélte, a húszezres állomány óriási lehetőségeket ad a honvédségnek képességekben, erőben, utánpótlásban egyaránt. Jelenleg hatezer fő felett járnak, ami komoly létszám, tekintve, hogy 2010-ben összesen 17 fő volt a tartalékosok létszáma a honvédségnél, részletezte Si­micskó István.

Korom Ferenc vezérőrnagy vette át az irányítást

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Korom Ferenc vezérőrnagy vette át az irányítást

Megjegyezte: a költségvetési források is meglesznek a nagy létszámfejlesztéshez, hiszen 2024-re a magyar GDP két százalékát fogja elérni a honvédségi büdzsé, ami 1000 mil­liárd forint feletti összeget jelent.

Kifejtette, hogy történelmi jelentőségű fejlődés időszaka kezdődött el a Magyar Honvédségnél, amivel minden érintettnek élnie kell. A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderő-fejlesztési program és a növekvő költségvetés lehetőséget ad arra, hogy az egyéni felszerelésektől kezdve a legmodernebb katonai technológiákat is beszerezzék, és olyan képességekkel rendelkezzen a honvédség, amelyek szükségesek a XXI. században.

Az ünnepélyes átadás-átvételen Huszár János leköszönő parancsok kiemelte: a társadalom olyan haderőt akar látni, amelyben a katonák bajtársaik­hoz, családjukhoz, nemzetükhöz hűen végzik feladatukat. Úgy vélte, ezt az eltelt időszakban a parancsnokság teljesítette. Korom Ferenc, az új elöljáró ígéretet tett arra, hogy a parancsnokság jól fogja szolgálni a Magyar Honvédséget és a hazát. Elmondta, hogy elsődlegesnek tartja a nemzeti érdekek képviseletét, a szövetségi rendszereknek való megfelelést, de ugyanígy fontosnak nevezte a csapatmunkát, a munkába és eredményességbe vetett hitet.

Kiemelt

Novák Katalin: Elismerés illeti azokat, akik segítenek, hogy hazánk családbarát ország legyen

A családok éve elsősorban a figyelemről, a családbarát gondolkodásról szól – mondta a politikus, és arra kérte az újságírókat, hogy segítsenek közvetíteni ezeket az értékeket.

Poszt-trauma

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Elképesztő információ látott napvilágot

Élő adásban vedlett álcivillé a Független Diákszervezet.

Űrhajóval még nem jöttek

A bevándorlás egy álprobléma.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!