2024. április 25., csütörtök, Márk napja
Belföld, Napi Gazdaság archív
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://www.magyaridok.hu/belfold/uj-korszak-kezdodik-az-operahaz-eleteben-500959/

Új korszak kezdődik az operaház életében

Másfél év múlva, január 26-án, Mozart születésnapján nyithatja meg kapuit a új Eiffel-csarnok, amelyet mintegy 14,5 milliárd forint állami támogatásból alakítanak át, s amely a Magyar Állami Operaház műhely- és raktárháza lesz – árulta el Ókovács Szilveszter, az intézmény főigazgatója.

Mint fogalmazott, az operaház belső életében teljes megújulást hozhat, hogy az állam nekik adja a MÁV egykori északi főműhelyét. Kifejette: azáltal, hogy az új épületben lesz egy házi színpad, valamint két ugyanakkora nagyszínpad, a jövőben nyugodt előkészületek lehetnek. – Az operaházban egyetlen színpad van, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az esti előadás, a délelőtti próba, valamint a másnap esti műsor közötti időszakokban újra és újra át kell rendezni a teret – fejtette ki az igazgató. Hozzátette: a csarnokban lenne egy gyártóműhely is, amelyet új eszközökkel szerelnének fel, így optimálisak lehetnének az előkészületek.

– Ezenkívül egy kamarajátszóhelyet is kialakítanak, ami komoly hiánypótlás, hiszen kisebb operák előadására jelenleg nincs lehetőség – sorolta Ókovács Szilveszter. Az épületkomplexum nyújtotta oktatási lehetőségekről szólva a főigazgató elmondta: tanulók nagy létszámú képzésére nem lesz lehetőség, de a vasútállomás épületében szeretnének létrehozni egy oktatóműhelyt, ahol operatudósok jelenlétében zenekarok, illetve 10-12 énekes zeneiskolai keretek között képezhetné magát.

A Kőbányai úti, 1886-os építésű acélszerkezetű csarnok felújításával a legnagyobb magyarországi műemlék megóvása és átépítése zajlik.

2019. február 6-tól a Magyar Nemzet néven jelenünk meg. Az oldal elérhetősége www.magyarnemzet.hu. Ha a Magyar Nemzet mérvadó híreit szeretné e-mailben megkapni, nincs más teendője, mint (február hatodika után) IDE kattintva feliratkozni hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (A szolgáltatás továbbra is ingyenes marad!)

Kiemelt

Tükörkép
Talán nem könnyelmű kijelentés minden idők legnépszerűbb szabadidős elfoglaltságának nevezni a kártyázást. Napjainkban is tízmilliók ülnek a kártyaasztalokhoz.

Poszt-trauma

„Celebügyvéd” bosszankodik Orbán Viktor miatt
Persze csak mint „független”.

Poszt-trauma

A fake news média hatalmas pofont kapott
Kezdhetnek félni a ballib hírhamisítók.

Poszt-trauma

Az ECHO TV munkatársa helyre tette a kekeckedő jobbikosokat
Így maradnak érv nélkül, ha értelmes beszélgetőtárssal találják szemben magukat.

Poszt-trauma

Lukácsi hangján szólalt meg Beer
A püspök szerint nemes célok vezérlik a ballibeket?

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.