2018. január 16., kedd, Gusztáv napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/tuzson-bence-aprilisban-sorsfordito-valasztas-lesz-2675437/

Tuzson Bence: Áprilisban sorsfordító választás lesz

Akár száz évre eldőlhet Magyarország sorsa április 8-án, amikor sorsfordító választás lesz, s amikor arról kell dönteni, hogy áll-e a kerítés vagy sem – mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár (képünkön) pénteken. Az Európai Parlament (EP) jelenlegi összetételében az utolsó teljes évét kezdi. – A Soros-féle erők megpróbálják keresztülerőltetni a kötelező kvóták rendszerét – mondta, hozzátéve: ezt nem szabad engedni, erről is szól az áprilisi parlamenti választás.

Tegnap közölte az MTI, hogy az április 8-i országgyűlési választáson 115 külképviseleten szavazhatnak a magyarországi lakcímmel rendelkező, de a szavazás napján külföldön tartózkodó választópolgárok; a 2014-es választáshoz képest 21 új külképviselet nyílt, míg három időközben bezárt. A 2014-es parlamenti választás és a 2016-os népszavazás között nyitott meg a külképviselet Chicagóban (Amerikai Egyesült Államok), Quitóban (Ecuador), Mumbai-ban (India), Erbílben (Irak), Krakkóban (Lengyelország), Kuala Lumpurban (Malajzia), Ulánbátorban (Mongólia), Düsseldorfban, Stuttgartban (Németország), Wellingtonban (Új-Zéland), valamint Ho Si Minh-városban (Vietnam). A 2016-os népszavazás óta további tíz külképviselet nyílt meg: San Francisco (Amerikai Egyesült Államok), Luanda (Angola), Sydney (Ausztrália), Addisz-Abeba (Etiópia), Manila (Fülöp-szigetek), Accra (Ghána), Manchester (Egyesült Királyság), Kazany (Oroszország), Lima (Peru) és Taskent (Üzbegisztán).

Pénteki hír az is, hogy a Tuzson Bence által emlegetett, az Európai Parlament házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Értekezlete azt javasolja, hogy az Európai Parlament tagjainak következő választását 2019. május 23. és 26. között tartsák. A dátumok véglegesítéséhez a tagállamok kormányaiból álló tanács beleegyezése is szükséges. Mivel a törvény szerint Magyarországon csak vasárnap lehet választást tartani, így az Elnökök Értekezletének javaslata alapján jövő május 26-án lenne a magyarországi voksolás. Ezen majd csak az a magyar állampolgár vehet részt, akinek Magyarországon lakóhelye van. Akiknek uniós tagállamban van az állandó lakhelyük, az ottani EP-listákra voksolhatnak.

Kiemelt

Kisrepülővel akartak Magyarországra jutni a migránsok

Rövid időn belül elfogtak három afgán és nyolc vietnami állampolgárt, valamennyien illegálisan jutottak be Magyarországra légi úton. Őrizetbe vették őket. 

Poszt-trauma

Megfeszítették a vásárhelyi plébánost

Farkasbőrbe bújt bárány férkőzött a hívek közé.

A hülyeségnek úgy tűnik, nincs határa

Magyarországnak szerencsére kerítéssel védett.

Aczél Endre ezúttal Balczó Andrásba rúgott bele

Szabadnépes stílus.

Jöhet a 45 millió ukrán!

A „demokratikus” baloldalt a tények továbbra sem zavarják.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!