2024. március 19., kedd, József, Bánk napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://www.magyaridok.hu/belfold/tovabbra-elozetesben-marad-rendorgyilkos-1633426/

Továbbra is előzetesben marad a rendőrgyilkos

Három hónappal meghosszabbították a bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottjának, id. Győrkös Istvánnak az előzetes letartóztatását – tudta meg a Magyar Idők.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája a terhelt április 27-én lejáró előzetes letartóztatását július 27-ig hosszabbította meg – közölte tegnap kérdésünkre Nagy Andrea ügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője. Tájékoztatása szerint a nyomozási bíró elfogadta a büntetőeljárást folytató KNYF győri regionális osztálya indítványát és érvelését a meghosszabbításra.

Azaz fennáll a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének a veszélye, illetve megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén, különösen a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével, tárgyi bizonyítási eszköz, okirat megsemmisítésével, meghamisításával vagy elrejtésével meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást.

Hétfőn az ügyészek helyszíni bizonyítási kísérletet tartottak

Id. Győrkös Istvánt hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberöléssel, illetve lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaéléssel gyanúsítja az ügyészség. Az alapos gyanú szerint a hungarista 2016. október 26-án a bőnyi családi házában a házkutatásra érkező rendőrökre lőtt illegálisan tartott gépkarabélyával és megölte Pálvölgyi Péter őrnagyot. Az e hét eleji helyszíni bizonyítási kísérleten az őrnagy bajtársai kitartottak korábbi vallomásuk mellett, miszerint Győrkös lőtt először, ők pedig viszonozták a tüzet.

Az időközben gyakorlatilag felszámolt Magyar Nemzeti Arcvonal alapítója továbbra is azt állította, hogy nem ő lőtte le a Nemzeti Nyomozó Iroda főnyomozóját, csak amikor meglőtték a rendőrök, összecsuklott, akkor sült el a fegyvere. A tárgyi bizonyítékok és a szakértői vélemények cáfolják a védekezést. Az előzetes letartóztatás meghosszabbítását megfellebbezte a hungarista védője, aki házi őrizet elrendelését szorgalmazta, ám a nyomozási bíró elutasította az indítványt. A meghosszabbításról szóló döntés azonban így nem jogerős.

A nyomozás határideje július 26. Várhatóan május 20-ig elkészül id. Győrkös István igazságügyi elmeorvos szakértői vizsgálata, majd következhet az iratismertetés, utána pedig – még az ítélkezési szünet előtt – sor kerül a vádemelésre.

2019. február 6-tól a Magyar Nemzet néven jelenünk meg. Az oldal elérhetősége www.magyarnemzet.hu. Ha a Magyar Nemzet mérvadó híreit szeretné e-mailben megkapni, nincs más teendője, mint (február hatodika után) IDE kattintva feliratkozni hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (A szolgáltatás továbbra is ingyenes marad!)

Kiemelt

Tükörkép
Talán nem könnyelmű kijelentés minden idők legnépszerűbb szabadidős elfoglaltságának nevezni a kártyázást. Napjainkban is tízmilliók ülnek a kártyaasztalokhoz.

Poszt-trauma

„Celebügyvéd” bosszankodik Orbán Viktor miatt
Persze csak mint „független”.

Poszt-trauma

A fake news média hatalmas pofont kapott
Kezdhetnek félni a ballib hírhamisítók.

Poszt-trauma

Az ECHO TV munkatársa helyre tette a kekeckedő jobbikosokat
Így maradnak érv nélkül, ha értelmes beszélgetőtárssal találják szemben magukat.

Poszt-trauma

Lukácsi hangján szólalt meg Beer
A püspök szerint nemes célok vezérlik a ballibeket?

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.