2016. május 25., szerda, Orbán napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/tovabbi-gyanusitottak-parkolasi-botranyban-385078/

További gyanúsítottak a parkolási botrányban

Már hat ember érintett a százmilliós kárt okozó ügyben
Újabb gyanúsítottjai vannak a szegedi parkolási botránynak – tudta meg a Magyar Idők. A 2008 és 2012 között kiosztott ingyenes parkolási bérletekkel az elkövetők 100 milliós kárt okozhattak a városnak.

Hatra nőtt a szegedi parkolási botrány gyanúsítottjainak száma. Az ügyben Botka László polgármester, a helyettesei, a város jegyzője és az önkormányzat parkolási társaságának vezetői is érintettek lehetnek. A Magyar Idők decemberben számolt be arról, hogy a Tisza-parti városban 2008 és 2012 között több mint háromszáz, ingyenes parkolást biztosító bérlethez jutott egy jól körülhatárolható társaság. A Szegedi Közlekedési Kft. kiszámlázta ugyan az igazolványokat a városnak, de csak a piaci ár töredékét kérte értük – ezért különösen meglepő, hogy a városháza még ezt a jutányos összeget sem fizette ki.

Az esetet hűtlen kezelés miatt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja. Az eljárásnak tavaly még csak két gyanúsítottja volt. Az Országos Rendőr-főkapitányság viszont tegnap kérdésünkre közölte: most már hat személyt gyanúsítanak a bűncselekménnyel, s a nyomozás még nem ért véget. Úgy tudjuk, országgyűlési képviselő nem került a hatóság látókörébe.

Informátoraink szerint a kombinált ingyenbérletre jogosultak listáját a kérdéses években Kalmár Gábor, a polgármesteri kabinet alkalmazottja állította össze. (Kalmár jelenleg a polgármesteri kabinet vezetője.) A végső döntést pedig a Botka László által irányított vezetői értekezleten hozták meg. A neveket és rendszámokat tartalmazó listát – amelyen az értekezlet szinte minden tagja szerepelt – a Szegedi Közlekedési Kft. parkolási üzletágának vezetőjéhez, Forrai Gáborhoz továbbították. Kalkulációink szerint a több száz ingyenbérlet értéke, a korábbi évek tarifái alapján, akár a 100 millió forintot is elérheti.

Szeged önkormányzata határozottan tiltakozott az esetről szóló korábbi cikkünk miatt. Közleményükben kiemelték: a városban két évtizede folytatott gyakorlat, hogy kedvezményes parkolási bérlettel segítik a városért dolgozó országgyűlési és önkormányzati képviselők, valamint egyes állami szervezetek munkáját. Az önkormányzati közlemény arra nem tért ki, hogy a kedvezményes bérlet azonos-e az ingyenessel.

Hirdetés

Kiemelt

Lovagi históriák, mutánsok

A beazonosítható alkotóval, alkotókkal még rendelkező egyedi és önálló művek elszakadnak a szerzőiségtől, és elemeikre hullanak szét.

Poszt-trauma

Boldog szülinapot, őszödi beszéd!

Fletó saját lúzerségére emlékezik.

Soros György nem Széchenyi István

Az üzletember Európa jótevője a Népszabadság szerint.

Elült az izraeli nagykövet Vonáék mellől

Nem mindenki hisz a néppártosodásban.

A genderideológus szerint nincs is genderideológia

Vagy mégis, csak elkezdtek ködösíteni.